Tämä sähköllä toimiva kummajainen tulee Suomeen

Oudolta se näyttää ja kulkee pelkällä sähköllä. Renault Twizyssä on neljä pyörää ja kaksi istuinta. Tehokkaammasta Twizy 80:stä on tosin myös yksipaikkainen versio, jossa takaistuimen paikalla on tavaratila.

Kesympi Renault Twizy 45 kehittää neljä kilowattia eli rapiat viisi hevosvoimaa. Sen voi rekisteröidä mopoautoksi, jolloin sitä voi ajaa kortin kanssa 15-vuotiaana.

Mallimerkinnän mukaisesti tehokkaammalla Twizy 80:llä pääsee 80:tä kilometriä tunnissa. 17-heppainen kulkine rekisteröidään kevytnelipyöräksi, ja sen ajamiseen vaaditaan B-ajokortti.

Ajoakun kapasiteetti on 6,1 kilowattituntia, mikä normin mukaisesti riittäisi sadan kilometrin taittamiseen. Renault laskee, että oikeassa elämässä 80 kilometriä on realismia.

Tavallisesta kotipistorasiasta akut saa ladattua 3,5 tunnissa.

Kuljettajan suojana ovat turvatyyny ja nelipisteturvavyö. Matkustajalla on kolmipisteturvavyö.

Suomeen Twizyä tuodaan runsaammalla Intens-varustelulla, jossa tulevat muun muassa kevytmetallivanteet, lämmitettävä tuulilasi ja metalliväri.

Twizy 45 maksaa 12 690 euroa, Twizy 80 13 990 euroa ja tavarakuljetuksiin suunniteltu Twizy 80 Cargo 15 490 euroa. Suomeen ajokit saadaan ensi keväänä.

Renaultin maahantuoja on jo aloittanut Zoe-sähköauton tuonnin Suomeen. Ensi keväänä saapuu myös sähkökäyttöinen Kangoo-pakettiauto. Aluksi Renault-sähköautoja myydään ja huolletaan Helsingissä Autoverkkokauppa.fi:n kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.