Tässä on Mercedes C-sarjan Coupé

Aivan uusi kompakti, kaksiovinen ja nelipaikkainen coupé on nyt ensimmäisissä kuvissa.

Mercedes-Benzin C-sarjan Coupé esitellään maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä, ja ensimmäisille asiakkaille se ehtii kesäkuussa.

Coupé on 4,1 senttiä matalampi kuin C-sarjan porrasperäversio. Saksalainen autonvalmistaja uskoo sen kiinnostavan erityisesti 35-45-vuotiaita, joita kiehtovat "ammatillinen menestys, rakkaus elämään ja suuri vastuullisuuden tunne".

Ohjaamossa on vakiovarusteena kolmipuolainen, kromikeskiöllä varustettu ohjauspyörä, joka nähtiin ensimmäisenä uudessa CLS:ssä.

Kahden istuttavan takapenkin saa tarvittaessa nurin, mikä parantaa tavaratilan käytettävyyttä.

Voimanlähteiksi on tarjolla kolme bensa- ja kaksi dieselmoottoria. Kaikissa on suorasuihkutus ja sammutusautomatiikka.

Taloudellisin vaihtoehto on 2,1-litrainen, nelisylinterinen turbodiesel C220 CDI, joka tuottaa 170 heppaa. Sillä sata kilometriä taittuu käsivaihteisena 4,4 litralla polttoainetta.

Tehokkain mylly on kuusisylinterinen, 3,5-litrainen bensapata C350, joka hönkäisee 306 hevosvoimaa. Silti bensiiniä palaa vain 6,8 litraa sadalla.

Muut moottorit ovat bensakäyttöiset C180 (156 hevosvoimaa) ja C250 (204 hv) sekä dieselillä kulkeva C250 CDI (204 hv).

Kaikkien moottorien perässä on merkintä BE eli BlueEfficiency, jolla Mersu vakuuttaa autojen kulkevan taloudellisesti ja ympäristöystävällisesti.

C250 ja C350 tulevat aina seitsenportaisen automaattivaihteiston kanssa. Muissa vaihtoehtona on kuusipykäläinen käsiaski.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.