Tässä on Savon Sanomien lukijoiden ylivoimainen suosikki Vuoden Autoksi

Nettiäänestyksessä ei jäänyt voittajasta epäselvyyttä, sillä porrasperäinen Volvo S90 ja sen farmarisisar V90 saivat Savon Sanomien lukijoilta 171 ääntä eli lähes 20 prosenttia annetuista 863 äänestä.

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n (AuLi) nimeämistä 25 Vuoden Auto Suomessa 2017 -ehdokkaista toiseksi mieluisin verkkosivujen lukijoille oli Mercedes-Benz E-sarja, joka sai 81 ääntä. Kolmospaikan nappasi 72 ääntä saanut Audi A5.

Kärkikymmenikköön mahtuivat myös Toyota Prius (66 ääntä), Volkswagen Tiguan (64), Seat Ateca (44), Alfa Romeo Giulia (39), Kia Sportage (36), Ford Edge (33) ja Kia Niro (32).

Yksikään uutuusmalli ei jäänyt ilman kannatusta. Ehdolle kelpasivat uudet henkilöautomallit, joita on jo saatu Suomeen. AuLin jäsenten oma valinta julkistetaan Helsingin Messukeskuksessa pidettävässä gaalassa perjantaina 18. marraskuuta.

Äänestäneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken suoritetussa arvonnassa onni suosi eniten Juhani Tenhusta Kiuruvedeltä. Hän voitti 100 euron lahjakortin joko autopesulaan tai S-ryhmän liikkeisiin.

Kahden elokuvalipun lahjakortin saavat Kimmo Niskanen Varpaisjärveltä, Heikki Törmänen Raahesta, Benjamin Kankainen Jämsästä, Johan Storgårds Helsingistä ja Maaret Hartikainen Kuopiosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.