TM: Kesärengastestin paras Nokian-rengas - intialaismerkin tulos heittelee

Testivilpin viime viikolla tunnustanut Nokian Renkaat pääsee taas kehumaan testivoitolla. Sen uusi kesärengasmalli Nokian Hakka Green 2 otti ykkössijan Tekniikan Maailman (TM) uudessa rengasvertailussa.

Lehden testattavana oli 13 henkilöautojen kesärengasmallia kokoa 205/55 R16 ja verrokkina yksi kaksi tuumaa isompi Continentalin rengas.

16-tuumaisista viiden tähden tulokseen ylsivät nokialaisen lisäksi Goodyear Efficient Grip Performance, Pirelli Cinturato P7 Blue, Continental Conti Premium Contact 5 ja Apollo Alnac 4G.

Huonoimmaksi arvioitiin kiinalainen Wanli Harmonic H220, jolle ei herunut yhtäkään tähteä.

Viidenneksi sijoittuneen Apollon suoritus on sikäli mielenkiintoinen, että vuosi sitten sama rengasmalli sai TM:ltä vain yhden tähden, ja se jätettiin 15 rengasmallin joukossa porukan viimeiseksi. Vuonna 2014 sama rengas taas oli peräti kakkossijalla viiden tähden suorituksella.

Näin voimakkaat tulosten heittelyt eri vuosina ovat yleensä olleet harvinaisia suomalaisten autolehtien rengastesteissä.

TM kertoo ottavansa vielä tarkistustesteihin viisi rengasta, jotka ovat Apollo, Landsail, Nokian, Pirelli ja Wanli.

Testeistä vastannut Test World Oy teki kesärengastestit Etelä-Afrikassa tammikuussa, jolloin esimerkiksi uusia Nokian Hakka Green 2 -renkaita ei ollut vielä ostettavissa kaupasta, vaan renkaat hankittiin suoraan valmistajalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.