Teslan ylös avautuvat ovet osoittautuneet murheenkryyniksi

Yhdysvaltalaisen sähköautovalmistajan Teslan uuden katumaasturin Model X:n ylöspäin avautuvat takaovet turhauttavat auton hankkineita, kertoo Automotive News.

Autoalaa seuraava uutissivusto kertoo, että nämä niin sanotut lokinsiipiovet, joita Tesla tosin kutsuu haukansiipioviksi, ovat aiheuttaneet ongelmia siitä asti, kun auto esiteltiin viime syksynä.

Tietokoneohjatut sähkökäyttöiset ovet ovat muun muassa avautuneet ja sulkeutuneet itsestään, ja ainakin yhden auton ovi ruhjoutui, kun autoa oltiin peruuttamassa autotallista.

Automotive Newsin mukaan Model X:n omistajat ovat raportoineet useista ongelmista Tesla-foorumeilla.

Autonvalmistaja on pyrkinyt korjaamaan ongelmia ohjelmistopäivityksillä, mutta Automotive Newsin mukaan se on johtanut siihen, että nyt ovien väliin voi jäädä ruhjoutumaan esimerkiksi käsiä. Tätä on demonstroinut muun muassa MEtv Product Reviews Youtubessa julkaisemallaan videolla, jossa oven väliin on työnnetty paksu kurkku.

Ainakaan Yhdysvalloissa ei ole kuitenkaan vielä raportoitu ihmisvahingoista, Automotive News kertoo.

Tesla kehuu verkkosivuillaan, että Model X on "kaikkien aikojen turvallisin, nopein ja suorituskykyisin katumaasturi". Sillä ehtii parhaimmillaan 3,1 sekunnissa nollasta sataan.

Suomessa Tesla Model X maksaa halvimmillaan 93 799 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.