Tulevaisuudessa autonrengas saattaa mukautua sään vaihteluihin

Saksalainen rengasvalmistaja kehittelee sähköä johtavaa kumiseosta, jonka avulla autonrengas voi mukautua monenlaisiin tilanteisiin. Continentalin tulevaisuuden renkaassa kumissa olevat sensorit valvovat jatkuvasti sekä urasyvyyttä että renkaan eri osien lämpötiloja.

Jos vieras esine puhkaisee renkaan, se varoittaa kuljettajaa välittömästi eli huomattavasti nykyisiä järjestelmiä nopeammin, Continental visioi.

Varsin villiltä kuulostaa se, että rengaspainetta voitaisiin säätää vanneleveyttä muuttamalla. Neljä eri yhdistelmää mahdollistaisivat renkaan mukautumisen märälle, liukkaalle ja kuivalle tielle sekä epätasaiseen maastoon. Continental kertoo tiedotteessaan, että tarkoituksena on muuttaa renkaan ja tien välistä kosketuspintaa ajoon sopivaksi turvallisuuden ja ajomukavuuden parantamiseksi.

Rengaspainetta lisäämällä ja kosketusaluetta pienentämällä voidaan pienentää vierintävastusta kuivalla tiellä, ja vastaavasti rengaspainetta pienentämällä ja kosketusaluetta kasvattamalla saadaan lisää pitoa liukkaalla.

Matalalla vierintävastuksella on merkitystä etenkin sähköautojen yleistyessä, koska niiden toimintasädettä pyritään pidentämään kaikin keinoin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.