Uusi Audi A3 lähtee 26000 eurolla

Ensin esitelty kolmiovinen korimalli eli Audi A3 Compact Coupé saapuu Suomeen syyskuun alussa eli samoihin aikoihin kuin kovat kilpailijat, Mercedes-Benzin A-sarja ja Volvo V40.

Audi A3 CC on myös hinnoiteltu lähelle kilpailijoitaan. Alkaen-hinta 1,4-litraisella, 122 hevosvoiman suorasuihkutteisella bensaturbolla on 25892 euroa, mutta jos päälle laittaa runsaat tuhat euroa, saa huomattavasti runsaammin varustellun Business-version.

Business-mallissa 26932 euron hintaan sisältyvät muun muassa Xenon Plus -kaasupurkausajovalot, led-huomiovalot, nahalla päällystetty monitoimiohjauspyörä, langaton kännykkäyhteys ja vakionopeudensäädin.

Aluksi tarjolla on vain yksi bensiini- ja kaksi dieselmoottoria kuusiportaisella käsivaihteistolla, mutta maahantuoja lupaa malliston laajenevan olennaisesti jo syyskuun kuluessa.

Kolmiovinen A3 näyttää kovasti edeltäjältään, mutta akseliväliä on kasvatettu reilut kaksi senttiä 2,60 metriin, minkä luvataan tuovan entistä avarammat tilat.

Kevytrakenneteknologian ansiosta paino on pudonnut, mikä pienentää polttoaineenkulutusta.

Aluksi A3:a tarjotaan vain etuvetoisena, mutta myöhemmin tulee myös nelivetovaihtoehtoja. Samoin on luvassa hybridi- ja maakaasuversioita ja ensi keväänä viisiovinen Audi A3 Sportback ja ensi vuoden syksyllä täysin uusi neliovinen Audi A3 Sedan.

Sportbackin ennakkomyynti alkaa jo syyskuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.