Uusi Ford Focus pääsi tuotantoon

Täysin uuden Ford Focuksen tuotanto on käynnistynyt Saarlouisin-kokoonpanotehtaalla Saksassa. Uusi Focus on Fordille erittäin merkittävä, koska se on amerikkalaismerkin ensimmäinen maailmanlaajuinen automalli.

Sitä tullaan valmistamaan kolmella eri mantereella, ja se tulee myyntiin yli 120 maassa eri puolilla maailmaa.

Saarlandin alueella Saksassa sijaitseva Saarlouisin-kokoonpanotehdas on ainoa tehdas, jossa valmistetaan kaikkia kolmea Focuksen korimallia - neliovista, viisiovista ja farmaria. Sporttinen ST-malli liittyy vielä joukkoon vuoden 2012 alkupuolella.

Autokauppoihin ehtii ensimmäisenä alkukeväästä viisiovinen viistoperämalli, sitten porrasperäinen neliovinen versio ja loppukeväästä Wagon-farmari.

Focuksen lisäksi Saalousissa valmistetaan Kuga-katumaasturia.

Pohjois-Amerikassa Fordin Michiganin-kokoonpanotehtaalla valmistaudutaan niin ikään jo neliovisten ja viisiovisten Focusten tuotantoon. Tuotanto laajenee myös vuoden 2011 keskivaiheilla Fordin Pietarin-tehtaalle Venäjällä, jossa aloitetaan neli- ja viisiovisten mallien valmistus.

Aasian-Tyynenmeren alueen tuotanto aloitetaan vuonna 2012, kun tehtaat Chongqingissa Kiinassa ja Rayongissa Thaimaassa pääsevät täyteen vauhtiinsa.

Ford Focuksia on myyty yli kymmenen miljoonaa kappaletta maailmassa sen ensiesittelystä vuodesta 1998. Näistä kuusi miljoonaa on myyty Euroopassa ja näistä Saarlouisin-tehdas on valmistanut lähes 3,7 miljoonaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.