Uusi Mercedes-Benz Sprinter tulee myös sähköisenä

Dieselmoottoriset Sprinter-mallit tulevat ensin, täysin sähkökäyttöistä Mercedes-Benz eSprinteriä pitää odottaa ensi vuoteen. Sähköinen pikkusisar eVito tulee saataville jo tämän vuoden loppupuolella.

Kolmannen sukupolven Mercedes-Benz Sprinter taipuu moneen käyttöön, sillä erilaisia vaihtoehtoja on yli 1 700 kappaletta. Taka- ja nelivetoisten lisäksi tarjolle tulee myös etuvetoisia malleja.

Kokonaispainoluokat ovat 3 000, 3 500, 4 000 ja 5 500 kiloa. Viisi eri akseliväliä asettuvat 3,25 metristä 4,33 metriin.

Tarjolle tulee umpipaketti-, pikkubussi-, kevytkuorma-auto- ja retkeilyautovaihtoehtoja. Myynti käynnistyy maaliskuussa, ja lanseeraus tapahtuu kesäkuussa.

Kuljettajan työoloja on parannettu muun muassa ergonomisiksi kehutuilla istuimilla, avaimettomalla käynnistyksellä ja aiempaa paremmalla ilmastoinnilla.

Uudella Mercedes Pro connect -järjestelmällä kuljetusten järjestäjä saa yhteyden kaikkiin hallinnoimiinsa ajoneuvoihin ja niiden kuljettajiin. Myös multimediajärjestelmä on täysin uusi.

Aluksi moottorin voi valita nelisylinterisestä 2,1-litraisesta ja kuusisylinterisestä 3,0-litraisesta turbodieselistä. Tehot ulottuvat 114:stä 190 hevosvoimaan.

Pakettiauton tavaratila on vetoisuudeltaan versiosta riippuen 7,8–17 kuutiometriä. Raskaimmassa 5,5 tonnin painoluokassa auto voi kantaa jopa 3 000 kilon kuorman.

Etuvetoisella Sprinterillä voi vetää enintään kaksitonnista perävaunua, nelivetoisella jopa 3,5-tonnista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.