Volkswagen Passat piilotteli pitkään

Seitsemäs mallisukupolvi tuotiin kameroiden eteen vasta Pariisin autonäyttelyssä. Suurta yllätystä uusi Volkswagen Passat ei toki olemuksellaan järjestänyt. Ilme on nyt päivitetty samaan Volkkari-lookiin, jonka Golf aloitti kaksi vuotta sitten.

Ison perheauton mitatkaan eivät ole muuttuneet käytännössä lainkaan. Leveys on täysin ennallaan, ja pituuden ja korkeuden muutoksetkin ovat vain parin millimetrin luokkaa.

Mukavia lisävarusteita on kehitelty, kuten jalan heilautuksella avautuva takaluukku. Toiminto tulee avaimettoman ovien avaamisen ja käynnistyksen kuorrutuksena.

Tärkeimmät muutokset ovat tietenkin konehuoneen puolella, jossa polttoainetehokkuus on parantunut entisestään. Kymmenen konetta pystyvät parhaimmillaan jopa 19 prosentin parannukseen.

Pienin turbodiesel, 105-heppainen 1,6-litrainen mylly viilettää 250 newtonmetrin väännöllään sata kilometriä 4,2 litralla polttoainetta.

Bensapuolella 1,4-litrainen 122 hevosvoiman turbopata pystyy 5,8 litran lukemaan, mikä tuottaa 138 grammaa hiilidioksidipäästöjä kilometriä kohden.

Tarjolle tulee vanhaan tapaan sekä porrasperämalli että Variant-farkku. Suosikkimallin myynti alkaa vielä tämän vuoden puolella.

Lue lisää Pariisin autonäyttelystä tiistain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.