Volkswagen Sharan syksyllä Suomeenkin

Iso, viisi- tai seitsenpaikkainen tila-auto palaa Suomeen ensi syksynä. Geneven autonäyttelyssä juuri esitelty täysin uusi Volkswagen Sharan on 4,85 metriä pitkä, 1,9 metriä leveä ja 1,72 metriä korkea. Akselivälikin on 2,92 metriä.

Taakse kuljetaan näpsäkästi suurten liukuovien kautta.

Suomeen Sharan tulee Comfortline- ja Highline-varustetasoilla. Highline on aina viisipaikkainen neliveto.

Molemmat Suomeen tulevat versiot ovat niin sanottuja BlueMotion Technology -malleja, joissa kahden litran turbodieselin kanssa tulee sammutusautomatiikka. Tehoa moottori tuottaa 140 hevosvoimaa.

Ison auton polttoaineenkulutus on autonvalmistajan mukaan varsin maltillinen, sillä sadan kilometrin matkan pitäisi kulkea 5,5 litralla, mikä tarkoittaa 145 grammaa hiilidioksidipäästöjä kilometrillä.

Etuvetoisen Sharanin saa joko käsivaihteilla tai kaksoiskytkinautomaatilla, nelivedon vain käsivaihteilla.

Seitsenpaikkaisen Sharanin istuimet on sijoitettu kolmeen riviin, joista kolmannen rivin istuimet on taitettavissa lattian alle. Tuolloin käytössä on yhtenäinen tasainen 1,3 metrin tavaratila.

Tilaa ikkunan alareunaan kuormattaessa on 711 litraa ja kokonaisuudessaan 1 167 litraa. Keskimmäisen istuinrivin istuimet liikkuvat pituussuunnassa, mikä helpottaa kulkua takimmaisille istuimille. Toisen rivin istuimet on helposti käännettävissä myös niin, että tavaratilan syvyydeksi etuistuimien selkänojiin saakka mitattuna saadaan 2,1 metriä. Maksimissaan tavaratilan tilavuus on huljakka 2 297 litraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.