Volvo siirtää autonvalmistusta Kiinaan

Ruotsalainen henkilöautoja valmistava Volvo siirtää lippulaivasedaninsa, Volvo S90:n, tuotannon tulevaisuudessa Kiinaan. Yhtiön omistaa nykyään kiinalainen Zhejiang Geely Holding, joka osti Volvon amerikkalaiselta Fordilta vuonna 2010.

Toistaiseksi ison porrasperäisen S90:n tuotanto jatkuu myös Ruotsin Torslandassa Göteborgin lähellä, jossa tehdään lisäksi keskikokoisia 60-sarjan autoja.

Volvo valmistaa S90-malleja Kiinassa Daqingin-tehtaalla. Volvo kertoi, että tulevia 60-sarjan autoja aiotaan valmistaa Chengdun-tehtaalla. Pienempiä 40-sarjan malleja taas aletaan valmistaa tehtaalla, joka on rakenteilla Luqiaossa.

Tällä hetkellä Volvolla on Euroopassa kaksi tehdasta, joista toinen on Belgian Gentissä. Gentin-tehdas tuottaa tulevaisuudessa 40-sarjan sarjan autoja, kun Ruotsissa keskitytään isompiin 60- ja 90-sarjoihin.

Lisäksi Volvo rakentaa parhaillaan tehdasta Yhdysvaltoihin Etelä-Carolinan osavaltioon. Kyseinen tehdas keskittyy isojen ja keskikokoisten mallien tuotantoon Yhdysvaltoihin ja vientiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.