Halpapyöristä tuli korjaajan riesa

- Tämä ihan suututtaa minua. Eihän tässä ole edes pölysuojaa. Vesi valuu suoraan vaihteiston sisään ja pilaa sen vuodessa, Veli Suhonen puuskahtaa ja esittelee purettua napavaihteistoa.

- En ole ikinä tavannut tällaisia osia pitkän polkupyöräkorjaajan urani aikana. Ja vaikka pyörän veisi ensihuoltoon, ei sen yhteydessä yleensä rasvata vaihteistoja. Tällaisia ei tosiaan kannata pitää ulkona vesisateessa.

Kasa ruosteisia osia pöydällä

Suhosen suomimaa napavaihteistoa on mainostettu sellaisena, ettei sitä tarvitse laisinkaan huoltaa, kuten perinteistä rataspakkavaihteistoa - mutta jos vaihteistoa ei puhdisteta ja voidella vuosittain, se kerää itseensä pölyä ja kosteutta ja ruostuu korjauskelvottomaksi.

Korjaamon pöydällä onkin kasa ruosteisia vaihteistoja, joiden avulla Suhonen kertoo selittävänsä asiakkaalle, mikä vesisateessa pidetyssä pyörässä on vikana ja miksi korjaaminen maksaa.

Halpapyöriä ei kannata korjata

- Toimin jonkin aikaa 99 euroa maksavien polkupyörien takuukorjaajana. Pyöriä tuli huollettavaksi paljon. Osien tilaaminen kesti kolme viikkoa ja asiakkaat hermostuivat odottamaan. Minulle olennaista on pitää asiakkaat tyytyväisenä, joten lopetin koko homman, Suhonen kertoo.

Marketeissa ja huonekaluliikkeissä myytävät halvat polkupyörät on koottu osista, joiden laatu ja kestävyys Suhosen kokemusten mukaan vaihtelevat. Erityisesti vanteet ja vaihteistot saattavat reistailla lyhyenkin käytön jälkeen.

- Eivät näitä kaikki edes suostu korjaamaan. Jos pyörän ensihuolto maksaa 85 euroa, on parempi ostaa huollon sijaan uusi samanlainen pyörä - tehdään vain lisää tätä romua. Tai jos osaa itse korjata polkupyöriä, silloin halpapyörän hankinta kannattaa, Suhonen tuumaa.

Uusimmat

Muut kulkuneuvot

Suomessa kehitetyt näyttölasit lisäävät turvallisuutta

MP 16 -messuilla prätkän sarviin jopa ilman korttia

Nelivuotias tyttö ajoi 18-tonnista kuorma-autoa – katso video!

Hiacen seuraaja tulee jatkossakin Ranskasta

Harrikka-kauppiaat pääsevät kilpailemaan kustomoinnissa

Anna Marttinen tuntee Tuutti-Hondansa metkut

Tässä tulee Nissanin uusi voimanpesä

Sähkömaastopyörä koukutti

Matti Ylönen palautti Pappa-Tunturin liikenteeseen

Prätkävillitys iskee naisiin nuorempana

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.