Puolustusvoimat saa rivin uusia mersuja

Suomen puolustusvoimat saa käyttöönsä pitkän rivin Mercedes-Benz-ajoneuvoja. Tänä vuonna se saa käyttöönsä lähes 60 uutta Mersua.

Listalla on muun muassa Mercedes-Benz Sprinter 4x4 -paketti- ja kuorma-autoja, Vario-kuorma-autoja sekä Unimog- ja G-malleja vaativaan maastokäyttöön. Puolustusvoimille ollaan lisäksi toimittamassa kuutisenkymmentä raskasta 6x6-maastokuorma-autoa, joiden toimitukset ajoittuvat useiden vuosien ajalle.

Torstaina puolustusvoimille luovutettiin viisi erikoisvarusteltua G-maasturia (G 280 CDI) yhteensä kymmenen auton sarjasta sekä viisi kappaletta Sprinter 515-4x4 -autoja, jotka varustellaan huipputekniikalla niin sanotuiksi johtoautoiksi.

Suomen puolustusvoimilla on Sprinter-malliston ajoneuvoja sekä maavoimien, ilmavoimien, merivoimien että rajavartiolaitoksen käytössä.

G-sarjan maasturi on jo melkoinen klassikko, sillä sitä on valmistettu jo vuodesta 1979 lähtien. Tarkoituksenmukainen muoto, järeä alusta, jatkuva neliveto, erillinen alennusvaihteisto ja kolme kytkettävää tasauspyörästöjen lukkoa kertovat täysiverisestä maastoautosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Muut kulkuneuvot

Suomessa kehitetyt näyttölasit lisäävät turvallisuutta

MP 16 -messuilla prätkän sarviin jopa ilman korttia

Nelivuotias tyttö ajoi 18-tonnista kuorma-autoa – katso video!

Hiacen seuraaja tulee jatkossakin Ranskasta

Harrikka-kauppiaat pääsevät kilpailemaan kustomoinnissa

Anna Marttinen tuntee Tuutti-Hondansa metkut

Tässä tulee Nissanin uusi voimanpesä

Sähkömaastopyörä koukutti

Matti Ylönen palautti Pappa-Tunturin liikenteeseen

Prätkävillitys iskee naisiin nuorempana

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.