Tässä rattikelkka, joka kulkee 166 km/h

Nyt jää Stigasi toiseksi, jos lähdet mäkeen Snow Cyclen rinnalle. Maailman nopeimmalla rattikelkalla, joka tunnetaan myös keksijänsä mukaan Brenter Snowbike- rattikelkkana, on hurruuteltu peräti 166 km/h. Ennätyslasku tapahtui jo vuonna 1964 Cerviniassa Italiassa.

Kyseessä on itävaltalainen Snow Cycle, jolla on tehty myös pituuslaskun ennätys eli 33 kilometriä yhtä soittoa 11 tunnin ajan. Tämä tapahtui Itävallan Zehnerkar Obertauernissa.

Snow Cyclen selässä istutaan samaan aikaan, kun jalkoihin on kiinnitetty pienet sukset. Kengiksi käy slalom-monot tai lumilautailusaappaat. Itse härvelissä on kääntyvä sekä jousitettu etusuksi ja toinen suksi takana.

Lumipyörä kehitettiin ensimmäisen kerran Oberndorfissa vuonna 1949. Keksijä oli Engelbert Brenter.

Snowbike-kursseja järjestetään Suomessa eri rinnekeskuksissa. Vuokatissa opetus tapahtuu Ripa's Lumikoulussa. Viiden minuutin jälkeen osaa jo tehdä käännöksiä ja varttitunnin jälkeen nousee hississä.

Kolme tunnin opetuksen jälkeen voi suorittaa ajokortin, jota näyttämällä voi vuokrata Snowbiken kaikkialla maailmassa missä niitä vain on vuokralla. Laite maksaa noin 1 500 euroa. Suomessa kukin hiihtokeskus voi päättää itsenäisesti päästääkö se Snowbike-harrastajia rinteisiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Muut kulkuneuvot

Suomessa kehitetyt näyttölasit lisäävät turvallisuutta

MP 16 -messuilla prätkän sarviin jopa ilman korttia

Nelivuotias tyttö ajoi 18-tonnista kuorma-autoa – katso video!

Hiacen seuraaja tulee jatkossakin Ranskasta

Harrikka-kauppiaat pääsevät kilpailemaan kustomoinnissa

Anna Marttinen tuntee Tuutti-Hondansa metkut

Tässä tulee Nissanin uusi voimanpesä

Sähkömaastopyörä koukutti

Matti Ylönen palautti Pappa-Tunturin liikenteeseen

Prätkävillitys iskee naisiin nuorempana

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.