Hymyä huuleen! Tutkimus osoittaa, että hymyileminen kannattaa

Hymyileminen voi todella tehdä ihmisistä onnellisempia, kertoo tuore tieteellinen julkaisu Psychological Bulletin.

USA:n Tennesseen, Knoxvillen ja Texas A&M:n yliopistojen tutkijoiden raportissa tarkastellaan, voivatko kasvonilmeet tuottaa ihmisille niihin liittyviä tunteita.

Psykologeista koostuva tutkijaryhmä yhdisteli 138 tutkimuksen tietoja, ja tutkimuskohteena oli yli 11 000 ihmistä.

Ryhmä tuli analysoinnissaan siihen tulokseen, että kasvonilmeillä on pieni vaikutus tunteisiin. Esimerkiksi hymyileminen saa ihmiset onnellisemmaksi ja mulkoilu tekee vihaisemmaksi.

Tutkijaryhmä huomauttaa, etteivät he usko, että ihminen pystyy hymyilemällä saavuttamaan onnen, mutta tulos on mielenkiintoinen: se antaa vihjeen siitä, miten mieli ja keho toimivat yhdessä tietoisen tunnekokemuksen muovaamisessa.

Asiasta kertoo Sciencedaily.com.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Hyvinvointi

Ikäihmisenkään ei kannata jäädä paikalleen, sillä pienikin liike vie eteenpäin – "Vaikka päivä tuntuisi hiukan huonolta, saan itseni kyllä liikenteeseen"

Ravitsemusongelmat yleisiä lihavuusleikkauksessa käyneillä

Iskikö syysväsymys? Asiantuntijat kertovat, miten oireista pääsee eroon – Näinä kellonaikoina kannattaa harrastaa liikuntaa

Elinsiirtoa odottaa yli 550 ihmistä

Kuvantamisella saadaan yhä tarkempia otoksia kehosta – Ikääntyvässä Suomessa magneettikuvauksia tehdään jo melkein yötä päivää

Onko selkäsi jatkuvasti kipeä? Suosittu liikuntaharrastus tepsii vaivoihin

Ammattikuskit ja siivoajat diabetestilastojen kärjessä

Aikuinen lapsi voi syyttää vanhempiaan elämänsä pilaamisesta tai käyttäytyä kuin teini – "Pahinta on joutua miettimään, mitä oikein tein väärin", sanoo vanhempien ja aikuisten lasten vaikeista suhteesta kirjan kirjoittanut psykoterapeutti Hannele Törrönen

"Yhtäkkiä vasemmassa silmässäni alkoi tanssia mustia rihmoja" – yleisen silmävaivan oireet voivat olla pelottavia

Hormonikorvaushoito ei estä lihasten vähentymistä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.