Kun suomalainen kysyy seksistä, huoli on yleensä orgasmin vaikeudessa

Jos suomalainen kysyy neuvoja Suomen seksivälinekaupan markkinajohtajalta eli Kentonec Oy:n Kaalimato-verkkokaupalta, yleisin kysymys liittyy yhtiön tiedotteen mukaan orgasmivaikeuksiin.

Kymmenen vuoden ajan seksuaalikysymysten kanssa toimineen Kaalimadon seksuaaliterapeutin Annukka Lavikaisen mukaan orgasmivaikeuksista ei välttämättä uskalleta tai kehdata puhua ääneen, vaikka kyseessä on kuitenkin varsin yleinen ongelma.

Lavikainen kertoo, että orgasmivaikeuksia voivat aiheuttaa hyvin monet eri asiat, esimerkiksi seksuaalisuuteen liittyvät myytit, puutteet anatomian ymmärryksessä, parisuhdeongelmat, syyllisyys, häpeä, epäonnistumisen pelko, käsittelemättä jäänyt traumaattinen kokemus, stressi, kielteiset tunteet tai päihteet.

Omia asenteitaan ja kokemuksiaan Lavikainen kehottaa tutkiskelemaan lukemalla esimerkiksi aiheeseen liittyvää kirjallisuutta.

– Omiin, hyvältä tuntuviin erogeenisiin pisteisiin ja vartalon kohtiin on hyvä tutustua armollisella otteella. Fyysisten mielihyvää tuottavien paikkojen opiskelun lisäksi kannattaa kääntää katse myös omiin mielikuviin. Seksuaalisilla mielikuvilla on rajattomat mahdollisuudet tuottaa mielihyvää, Lavikainen korostaa.

Orgasmivaikeuksien kanssa painiville Lavikainen kertoo, että orgasmin saamiseen tarvitaan yleensä rentoutunut ja kiireetön olotila.

Hän suosittelee ottamaan avuksi mielikuvat.

– Orgasmin saavuttaminen vaatii kontrollista irti päästämistä, heittäytymistä sekä antautumista.

– Matka orgasmiin vaatii osalla hyvinkin paljon opettelua ja aikaa. Siitä ei kuitenkaan kannata ottaa paineita, vaan nauttia matkasta avoimin ja rauhallisin mielin.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.