"Suurin virhe on, että hiuksia pestään liian usein"

Syö hyvin ja mene saunan lauteille myssyn kanssa, neuvovat hiusmuotoilija, yrittäjä Arto Martiskainen Am-tuotannosta ja Hiusakatemian toimitusjohtaja Annikki Hagros-Koski. He antavat neljä vinkkiä hiusten hyvään hoitoon.

1. Pese kaksi kertaa viikossa.

Arto Martiskainen (AM): Siihen pitää pyrkiä, että hiukset pysyisivät puhtaina kahdella pesulla viikossa. Esimerkiksi urheilijoiden on kuitenkin pestävä hiukset tätä useammin. Tuolloin kannattaa käyttää mietoja saampoita.

Hiukset on hyvä huuhtoa viileällä vedellä, sillä kuumalla vedellä huuhteleminen tekee hiuksista kiillottomat ja vie niistä ryhtiä.

Annikki Hagros-Koski (AHK): Suurin virhe on, että hiuksia pestään liian usein, jolloin hiuspohjan normaali bakteerikanta häiriintyy. Ihanne olisi maksimissaan kaksi kertaa viikossa. Hiukset kannattaa kuivata pesun jälkeen pyyhkeellä, ja vasta sen jälkeen levittää hoitoaine hiuksiin. Aine vaikuttaa paremmin, kun hiuksen ja hoitoaineen välillä ei ole paksua vesikerrosta.

2. Lisäravinteista tuuheutta, mutta ei apua kaljuuntumiseen.

AM: Ei ole olemassa sellaista pilleriä eikä linimenttiä, joka kasvattaisi kaljuuntuneen hiukset takaisin. Itse kokeilin lisäravinteita viisi kuukautta, enkä huomannut yhdenkään uuden hiuksen kasvaneen. Toki jo olemassa olevia hiuksia ne voivat parantaa.

AHK: Terve keho tuottaa terveitä hiuksia. Hiukset tarvitsevat proteiinia, jota tulisi saada riittävästi, mutta ei liikaa, sillä se taas aiheuttaa hiusten lähtöä. Kananmunanvalkuainen on hyvä proteiinin lähde.

Vettä tulisi juoda 1—2 litraa päivässä. Kahvia kohtuudella, sillä se poistaa nestettä kehosta.

Hyviä rasvoja eli kasviöljyjä ja omega-3-rasvahappoja kannattaa nauttia. Vitamiinien ja magnesiumin puute heikentää hiusten kasvua ja haurastuttaa hiuksia.

Suomessa kärsitään erityisesti D-vitamiinin ja magnesiumin puutteesta, joten näitä aineita kannattaa hakea lisäravinnepurkeista.

Lisää aiheesta tiistain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Hyvinvointi

Sokerista on vaikea päästä kokonaan eroon – Tutkijan mielestä sokerittomuuteen ei edes pidä pyrkiä: "Ruoka ei saa olla mautonta eikä tylsää"

Onko myönteinen ajattelu hyvän ja menestyksekkään elämän tae? Asiantuntijoilla erilaisia näkemyksiä: "Tämä on itsepetosta", "positiiviset tunteet laajentavat ajatteluamme"

Tiina Meriläinen, 41, sai selityksen sille, miksi hän unohtelee ja mokailee – "Helpotti kuulla, ettei kyse ole vain huolimattomuudestani"

Taksikuski unohti nukkuvan asiakkaan takapenkille ja ajoi auton talliin – Lue tämä ja 24 muuta lukijoiden hajamielisyystarinaa täältä

Kommentti: Äitini varasti poliisin auton

”Jätä kahvi kesken, sinulle tulee maksa” – puhelu hautajaisissa muutti yrittäjä Pertti Tuomisen, 67, elämän

Unelmien mökki löytyi grillillä, Liukkosen perhe viihtyy kesämaassaan

Oletko sinä se, jolle sattuu ja tapahtuu, koska olet niin hajamielinen? – Vastaa kyselyymme ja kerro, millaisiin tilanteisiin olet joutunut

Yhdysvaltalainen tutkimus: Lapsi huomaa, jos vanhempi peittelee stressiään, ja reagoi – "Emme halua stressata heitä, mutta saatamme tehdä täysin päinvastaisesti"

Lomaa edeltävät viikot voivat olla yhtä kiirettä – työhyvinvoinnin asiantuntijat vinkkaavat, miten stressiä voi helpottaa: "Olisi hyvä luopua täydellisyyden tavoittelusta"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.