Hae mukaan Juhannusneito-kisaan: "Kun joku tunnistaa minut, se tuntuu tosi kivalta" – Nyt etsitään myös Juhannusladya!

– No siis aivan huikea ja ihana vuosi! Niin paljon uusia ihmisiä ja erilaisia tapahtumia, hihkaisee Savon Sanomien Juhannusneito 2018 Sonja Länsivuori.

Kuopiolaisneito valittiin Juhannusneidoksi viime juhannuksena Kuopion Rauhalahdessa.

Vuoden aikana hän on päässyt erilaisiin työtehtäviin edustamaan Savon Sanomia.

– Silloin kruunaamisen jälkeen kesällä ja syksyllä oli tosi vilkasta. Talviaikaan ei ollut ihan niin paljon keikkoja, mutta näin kevään tullessa on taas enemmän tiedossa.

ILMOITTAUDU TÄMÄN VUODEN KISAAN TÄÄLLÄ.

Savon Sanomat järjesti ensimmäisen Juhannusneito-kilpailun jo vuonna 1968. Paria välivuotta lukuun ottamatta ketju on ollut katkeamaton.

Viime vuosina voittajan on valinnut yleisö, joka on voinut äänestää suosikkiaan raadin valitseman finalistiviisikon joukosta. Viime juhannuksena Sonja Länsivuori sai eniten ääniä, ja raadin suosikiksi eli Juhannustytöksi valittiin Jenni Partanen.

– Työkeikkojen ydin on ollut lehden markkinoinnissa, mutta tietysti paljon muutakin mukavaa ollaan tehty, Sonja Länsivuori kertoo.

Messutapahtumat eri puolilla Savoa ovat olleet Länsivuoren mielestä mielenkiintoisia. Erikoistapahtumissa puolestaan on aina oma jujunsa.

– Aivan huippujuttu oli esimerkiksi se, kun oltiin Lapinlahden isoissa yleisurheilukisoissa jakamassa palkintoja.

Mieleen on jäänyt myös Sawo Show -koiranäyttely, jossa Juhannusneito apureineen veti lasten leikkimielisen koiranäyttelyn.

– Keikoilla on ollut niin hauskaa. Naurettiin maha kippurassa Kasurilassakin, kun oltiin lähettäjinä lasten pulkkamäkikisoissa laskiaisena.

Vaikka Juhannusneidon työ on kivaa, se tarjoaa myös haasteita.

Kun tavoite on kuitenkin edustaa Savon Sanomia, Juhannusneito on keikoilla ammattimaisessa roolissa.

– Esimerkiksi messukeikoilla pitää olla vahvasti koko ajan läsnä, kun ihmiset tulevat juttelemaan Savon Sanomista tai muuten vain rupattelemaan niitä näitä.

Moni haluaa kysellä lehtitilauksesta mutta myös Juhannusneidon hommista.

– Kun joku tunnistaa minut Juhannusneidoksi, se tuntuu tosi kivalta. Suomalaiset ovat kyllä yllättävän puheliaita ihmisiä, Sonja Länsivuori nauraa.

Viime vuonna finaali pidettiin Kuopion Rauhalahdessa. Kuva: Annukka Roth
 

 

Ennen tätä vuotta Länsivuori ei ollut juuri ollut edustustehtävissä. Nyt oppia ja kokemuksia on karttunut paljon.

– Kun on esillä, on oppinut juttelemaan ihmisten kanssa rennosti ja siitä on ollut hyötyä omaan päätyöhönkin.

Juhannusneidon keikat sopivatkin tyypille, jolla on muutakin työtä tai opiskelut kesken. Länsivuori itse valmistui viime vuonna muotisuunnittelijaksi Helsinki Design Schoolista ja työskentelee myyjänä ja visualistina H&M:n naisten osastolla Matkuksen liikkeessä.

– Suosittelen kisaan hakemista semmoisille ulospäin suuntautuneille, avoimille ja sosiaalisille tyypeille, jotka haluavat uusia kokemuksia.

– Mikään hirmuinen papupata ei tarvitse olla, mutta pirteydellä ja iloisuudella pärjää. Jos tällaiset edustustehtävät yhtään kiinnostavat, niin kannustan ehdottomasti hakemaan mukaan. Tämä vuosi on ollut hieno kokemus.

Juhannuslady-kisa

 

Koska Savon Sanomien Juhannusneito-kisa on pidetty jo yli 50 vuoden ajan, nyt haetaan perinteiden innoittamana myös JuhannusLadya. JuhannusLadyksi voi ilmoittautua jos ikä alkaa viitosella.

ILMOITTAUDU JUHANNUSLADY KISAAN TÄÄLLÄ.

Molemmissa kilpailussa voittaja saa palkinnoksi Pohjolan Matkan 1 000 euron lahjakortin ja kilpailuiden finalistit saavat Lumoava-sarjan korut.

Kisan pitkän historian kunniaksi Savon Sanomien verkkosivuilla ilmestyy juhannukseen saakka joka päivä juttu sekä runsaasti kuvia menneiden vuosien Juhannusneito-kilpailuista.

Sarjan aloittaa itseoikeutetusti ensimmäinen kisavuosi 1968, kun kaikkien aikojen ensimmäiseksi Juhannusneidoksi valittiin Pirkko Hein. Silloin Juhannusneito kruunattiin Pieksämäellä. Voittajan ylle solmi sinivalkoisen nauhan Ansa Ikonen ja Savon Sanomien pokaalin luovutti Tauno Palo.

Kilpailu

Portti maakuntalehden edustustehtäviin

Juhannusneito-kisan ilmoittautuminen on käynnissä 20. huhtikuuta saakka osoitteessa savonsanomat.fi/juhannusneito. Siellä voi ilmoittautua myös JuhannusLady-kilpailuun.

Kumpikin voittaja saa Pohjolan Matkojen tuhannen euron matkalahjakortin. Lisäksi kaikki finalistit palkitaan muun muassa Lumoava-koruilla.

Juhannusneito-kisassa Savon Sanomat etsii 18–23-vuotiasta Savossa asuvaa nuorta naista, joka haluaa työskennellä Savon Sanomien edustustehtävissä.

Työstä maksetaan palkkaa ja työtehtävät sovitaan tilanteen mukaan.

Voittaja julkistetaan juhannusaattona Leppävirralla Tulenliekissä. Juhannusneidoksi valitaan finalisti, joka saa eniten yleisöääniä.


 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Juhannusneito

Satu Markkasesta Juhannusneito 1996

Sari Kapasesta Juhannusneito 1995

Maarika Raitosolasta Savon Sanomien Juhannusneito 1994

Kukkatyttö Kati juhannusneidoksi

Hannakaisa valloitti luonnollisuudellaan

Marika Rönkkö kruunattiin Savon Juhannusneidoksi

Iloinen Mervi osaa esiintyä

Luonnonkaunis Mari valloitti

Pirkko on luonnonlapsi

Juhannusneito ja -lady lukijaäänestyksen palkinnot on arvottu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.