Kesäheilan pokaaminen vaatii taitoa

"Tässä sitä ollaan, sinkut rannalla", Essi Montonen nauraa ystävänsä Jusa Grönforsin kanssa. Menevät nuoret ovat tulleet paistattelemaan maanantaista iltapäivää Väinölänniemelle. Tarkoitus on testata käytännössä, toimivatko vinkit kesäheilan etsimiseen oikeasti. Tuottaako flirttaileva silmäpeli auringonottajien parvessa mitään tulosta? Entäpä reippaat otteet ja suorat kysymykset? Ensin täytyy kartoittaa millaista heilaa ollaan etsimässä. Sopiviksi kesäheilan iskupaikoiksi ystävykset listaavat baarit, uimarannat, terassit, kulttuuripaikat ja eri harrastuspaikat esimerkiksi golfkentän. Essistä olisi nastaa, jos kesäheilan bongaisi aivan sattumalta vaikka ruokakaupan kassajonossa. Jusan mielestä naisen pitäisi tulla rohkeasti tekemään aloite.

Essi tuntee vetoaa vanhoihin perinteisiin. "Kyllä miesten on tehtävä aloite ja tultava puhumaan naisille eikä toisinpäin!"

"Koskaan ei tiedä mistä se heila löytyy", Jusa täsmentää. "Tutka on päällä koko ajan."

Millainen olisi sitten Jusan ihanneheila? Minkälainen tyttö valloittaisi Mr Kuopion sydämen? "Reipas, iloinen, huumorintajuinen, impulsiivinen ja rempseä."

Essi myötäilee Jusaa. Hänkin syttyisi samanlaiseen poikaan. Vaatimukset ovat kovat, mutta molemmat uskovat sellaisen sydänkäpysen vielä löytyvän. Hyvää kannattaa odottaa. Ennen kun kesäheilan iskemiseen kehiteltyjä teorioita sovelletaan käytäntöön, Essi ja Jusa innostuvat analysoimaan sinkkuelämää.

"Oikeastaan on parempi olla yksin kuin seurustella vain seurustelun vuoksi. Saa viiletellä vapaana eikä kukaan kysele perään. Ihmiset tuijottavat aivan liikaa ulkokuoreen ja tekevät sen perusteella johtopäätöksiään. Ulkonäkö ei kerro mitään siitä, millainen ihminen oikeasti on", Essi lisää.

Aurinkolasit estävät silmäpelin

Essi ja Jusa aloittavat kesäheilan etsinnän Väinölänniemeltä. Essi soveltaa rannalla makaaviin poikiin asiallista lähestymistekniikkaa. Pojat menevät hämilleen eivätkä suostu sanomaan edes nimiään. Jusan iskutyyli on kovin passiivinen. Hän tarkastelee hillitysti mustien lasien takaa mahdollisia ehdokkaita. Nuorukaisen ilmestyminen rannalle herättää kyllä aurinkoa palvovat bikinitytöt kohentelemaan pyyhkeitään. Tummien aurinkolasien takaa on hyvä tehdä havaintoja rantaelämästä, kohde ei välttämättä huomaa, että häntä tarkkaillaan. Tällainen taktiikka toimii varsinkin terasseilla, Jusa vakuuttaa.

Essin mielestä aurinkolasit estävät silmäpelin. Flirttailussa taitava silmäpeli on naisen valttikortti! Tilanne näyttää toivottomalle. Missä on savolainen rempseys ja sanavalmius? Maanantai ei tunnu olevan paras kesäheilan etsintäpäivä edes rannalla.

Suora yritys tuo tulosta

Tyhjällä satamatorilla Essi kokeilee spontaania lähestymistapaa. Teatraalinen juoksuesitys torin poikki pysäyttää ohikulkevan miehen.

"Moi, olen Essi Montonen. Olisitko halunnut lähteä kanssani Kallavesi-risteilylle?" Mies innostuu. "No, miks ei..." Tilanne alkaa muistuttaa Rysän päältä -ohjelmaa, kun toimittaja ja kuvaaja säntäävät paikalle.

Jusaa naurattaa. "Mä en kykenisi tollaseen. Uusiin ihmisiin on helpompaa tutustua kaveriporukassa."

Essin pysäyttämä nuori mies kertoo olevansa Lahdesta ja nimeltään Kalle Järvinen. Hämmästyikö hän yhtään repäisevästä lähestymistavasta? "Kyllä tämä on yllättävää, mutta sopii ehkä hänen tyyliinsä. Ihan mielelläni maksaisin risteilyliput. Meillä voisi olla todella hauskaa. Kännykkänumeroita vaihdetaan."

Aktiivinen tyyli ei ole Jusan juttu. Kännykästä löytyy muutaman tytön numero, joille voisi ehdottaa treffejä. Tosin joku uusi tuttavuus olisi mukava piristys. Jusa innostuu lopulta tositoimiin. VB-keskuksessa häntä kiinnostaa oikeasti eräs nuori nainen. He vaihtavat halaukset, mutta kun kuvaaja ja toimittaja saapuvat paikalle, lupaava alkutilanne jäätyy. Tyttö menee täysin kipsiin ja osoittaa, että tuossa on ovi. Jusa hämmentyy ja jää miettimään, mikä meni pieleen.

Kesäheilan plussat ja miinukset

Kesäheilassa on niin huonot kuin hyvätkin puolensa. Uusi romanssi tuo vipinää elämään kankean talven jälkeen. Syksyn saapuessa saattavat kuumat tunteet viiletä yhdessä lämpölukemien kanssa. Kesäheilalle saattaa iskeä myös vapauden kaipuu ja muuttointo toisiin maisemiin.

Sloganin mukaan naiset aina rakastuvat renttuihin. Miesten ongelma iskuyrityksissä on vapaiden naisten erottaminen varatuista. Pahimmassa tapauksessa väärän naisen iskeminen tuottaa mustan silmän ja ikuisen kammon naissukupuolta kohtaan.

Ennen vanhaan yksinäinen sydän etsi kesäheilaa kirjeenvaihtoilmoituksen välityksellä, mutta nykyään heilan löytää helpommin internetistä. Kuulumiset vaihtuvat reaaliajassa, ja mikäli synkkaa, voi treffit sopia jo samalle illalle.

Top 5 Suositeltava tyyli

Esittele itsesi rohkeasti ja kysy mitä kuuluu Iloinen olemus ja hymy luo rennon tunnelman Avoin silmäpeli on oiva tapa osoittaa kiinnostusta Ole oma itsesi. Luonnollisuus on positiivista Sopivan kumppanin löytää parhaiten sellaisesta paikasta, missä itsekin viihtyy.

Top 5 Vätettävä tyyli

Tunkeileminen ja hiplaaminen ällöttävät Känni pilaa kaikki mahdollisuudet Mauttomat vitsit ja opetellut iskurepliikit Kinuaminen ja ruinaaminen. Kohteen piirittäminen ja vakoilu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Juhannusneito

Satu Markkasesta Juhannusneito 1996

Sari Kapasesta Juhannusneito 1995

Maarika Raitosolasta Savon Sanomien Juhannusneito 1994

Kukkatyttö Kati juhannusneidoksi

Hannakaisa valloitti luonnollisuudellaan

Marika Rönkkö kruunattiin Savon Juhannusneidoksi

Iloinen Mervi osaa esiintyä

Luonnonkaunis Mari valloitti

Pirkko on luonnonlapsi

Juhannusneito ja -lady lukijaäänestyksen palkinnot on arvottu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.