Kolmin aina kaunihimpi

Katsokaapa kuvaa. Niin ovat neidot erilaisia. Emmi Pekkarinen klassisen raikas neito, Nina Mikkonen eksoottinen kaunotar ja Suvi Rautiainen suloinen hymytyttö.

Kolmen neidon kimppakuvassa tiivistyy todeksi se, että Savon Sanomien Juhannusneito ei ole tusinatyttö. Eikä edes yhteen lokeroon survottavissa. Pekkarinen voitti tittelin vuonna 2005, Mikkonen 2006 ja Rautiainen 2007.

Erilaisia he ovat myös luonteeltaan. Kuvaajan pyyntö Charlien enkelit -tyyppisestä vähän tuimasta ilmeestä onnistuu helpoiten Pekkariselta. Lopputulos päätyy tämän lehden etusivulle.

- Kulmakarvat vaan ryttyyn, neito ohjeistaa.

- En minä osaa olla tyly, tekee mieli hymyillä, Rautiainen nauraa.

- Hei, voitasko me vaikka hypätä, niinku näin, Mikkonen ehdottaa ja pomppaa ilmaan.

Lopputulos, kymmenien uusintaottojen jälkeen, päätyy tälle sivulle.

"Minähän en mihinkään missikisaan"

Tämän vuoden Juhannusneito valitaan juhannusaattona Kuopion Rauhalahdessa. Ilmoittautuminen kilpailuun alkaa tänään lauantaina. Kolmen edellisen vuoden Juhannusneitojen taustat kisaan osallistumiseen olivat erilaisia. Mikkonen oli haaveillut tittelistä jo lapsena, Rautiainen kypsytellyt ajatusta pari vuotta.

Pekkarinen ei ollut vuodesta 1968 asti järjestetystä kisasta kuullutkaan, ennen kuin äiti ilmoitti hänet kilpailuun.

- Ajattelin, että minähän en mihinkään missikisaan lähde. Mutta eihän se ollutkaan yhtään sellaista, misseilyä. Kun mulle selvisi, että kyse on enemmän pr-töistä, innostuin. Ei minusta tahdottu mitään pakollista koristetta, vaan työntekijää. Vuosi olikin tosi kiva kokemus.

Vuosi pitää sisällään erilaisia Savon Sanomien edustustehtäviä.

Työtehtäviä on luvassa runsaasti, messuista erilaisiin tapahtumiin ja töistä maksetaan tietysti palkkaa. Monet työtehtävät tehdään yhdessä perintöprinsessan kanssa.

Nina Mikkonen kertoo, että vuosi poiki hänelle paljon.

- Tapahtumissa loin uusia suhteita ja sain lisää työtarjouksia, jotka kantavat edelleen, kuvauksia ja muuta.

Suvi Rautiaisen vuosi on tähän asti pitänyt sisällään muun muassa Savon Sanomien maakuntakiertueita ja erilaisia tapahtumia, Viinijuhlista Farmarimessuihin.

- Farmarimessuilla yksi pieni tyttö tuli pyytämään nimmaria ja sanoi, että koko perhe oli äänestänyt minua. Se tuntui tosi hyvältä.

"Asennetta peliin"

Juhannusneitokilpailun voittajalla kaksi juhannusaattoa menee kisan ympärillä. Ensin on oma kilpailu ja seuraavana vuonna neito luovuttaa tittelin seuraajalleen.

Suvi Rautiaisen ei siis tarvitse keksiä itselleen tekemistä ensi juhannukseksi.

- Kavereiden kanssa tullaan porukalla Rauhalahteen. Ihan innolla odotan sitä. Omissa juhlissa Tervon Lohimaassa oli niin mukava tunnelma.

Emmi Pekkarinen kruunattiin Vieremän raviradalla.

- Vaikka satoi ja rata oli ihan mutainen, mieleen jäi vain hyvä olo. Tyttöjen kanssa pidettiin hauskaa, ja Einari Vidgrén piti meille seuraa. Seuraavana juhannuksena aatto meni Tahkolla, jossa ojensin kruunun Ninalle.

Neidot sanovat, että kisaan osallistuminen kannattaa, jos tahtoo olla tekemisissä ihmisten kanssa.

- Pitää olla muutakin kuin vain nätti. Minulla on ainakin itseluottamus kehittynyt vuoden aikana paljon, Suvi Rautiainen kertoo.

- Joo, asennetta peliin, Nina Mikkonen sanoo.

- Vähän rohkeuttakin vaaditaan, ettei jää yksin sen karkkikulhon kanssa jonnekin nurkkaan. Mutta onhan ne karkit tietysti hyvänmakuisia syödä yksinkin, Emmi Pekkarinen nauraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mikkonen on kauneuskisojen konkari

Uusimmat

Juhannusneito

Satu Markkasesta Juhannusneito 1996

Sari Kapasesta Juhannusneito 1995

Maarika Raitosolasta Savon Sanomien Juhannusneito 1994

Kukkatyttö Kati juhannusneidoksi

Hannakaisa valloitti luonnollisuudellaan

Marika Rönkkö kruunattiin Savon Juhannusneidoksi

Iloinen Mervi osaa esiintyä

Luonnonkaunis Mari valloitti

Pirkko on luonnonlapsi

Juhannusneito ja -lady lukijaäänestyksen palkinnot on arvottu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.