Juhannusneito-finaali lähestyy: "Nyt alkaa jo kuumottaa!" - Katso video finalistien päivästä

– Mietimme Jukan kanssa yön pimeinä tunteina tätä tilannetta. Päädyimme siihen, että pidetään rastitehtäviä. Mutta ei mitään pahaa. Ei tarvitse laulaa jos ei halua, pohjustaa Petteri Venäläinen päivän antia.

Leppävirralla sijaitsevan Viihdekeskus Tulenliekin yrittäjän vieressä istuu neljä Savon Sanomien Juhannusneito-kilpailun finalistia.

Maisa Halonen, Roosa Koistinen, Maija Kärki ja Henna Tiihonen ovat vielä autuaan tietämättömiä, mitä päivä tuo tullessaan. Yksi finalisteista, Jonna Hämäläinen, on valitettavasti joukosta poissa henkilökohtaisista syistä.

Petteri Venäläisen lisäksi vain Jukka Makkonen tietää, millaisia tehtäviä on neitojen päiden menoksi keksitty. Tulenliekki tekee yhteistyötä tapahtumajärjestäjä Maccoy Marketingin kanssa, ja yrittäjä Makkonen vastaa päivän ohjelmasta.

Rastitehtävien lomassa neidot tutustuvat aattoillan kisapaikkaan. Roosa Koistisella on jo suunnitelma yhden aaton esiintyjän varalle.

– Jos en voita, kysyn pääsenkö Dannyn kesäkiertueelle laulamaan ja tanssimaan. Se on varasuunnitelma, Roosa nauraa.

Maija Kärjelle ja Maisa Haloselle Tulenliekki on jo entuudestaan tuttu paikka.

– Muistelen, että olisin käynyt täällä samalla reissulla, kun olin Heinävedellä koiranäyttelyssä, Maija kertoo.

– Minä taas olin täällä kahviossa myymässä viime viikolla, Maisa sanoo.

Ennen finaalipäivää ehdokkaat ovat päässeet Juhannusneito-kiertueella jo moneen hommaan. Mieleen on jäänyt muun muassa KuPSin perhepäivä.

– Päästiin pelaamaan KuPSin pelaajienkin kanssa, Henna Tiihonen kertoo.

Tulenliekin tutustumispäivän aikana Jukka Makkonen laittaa neidot neliotteluun. Taitoja mitellään ensin Ferrarin koeajossa. Tarkoitus on polkea Ferrarin punaista polkupyörää, johon on kiinnitetty juomalasi. Samalla pitää juoda vettä kallistuvasta lasista. Toinen laji on maanuolen heitto, jossa testataan syvyysnäköä ja 3D-arviointikykyä. Varusteena on luonnollisesti rukkaset ja tikat.

Fyysisin laji on kuitenkin pöllin kidutusrata, jossa punnitaan vasarointitaitoa. Neliottelu päättyy liekkiputtaukseen.

Kisailu on tasainen. Lopulta Jukka Makkonen päästää kisaajat piinasta ja paljastaa tulokset. Voittaja on Roosa, joka saa palkinnoksi pokaalin.

Kisailun jälkeen tunnelma muuttuu, kun neidot vaihtavat mekot päälle ja asettuvat kuvattavaksi Tulenliekin tanssiparketille ja kauniiseen maisemaan.

Sen jälkeen puhutaan aattoillasta ja suunnitellaan illan kulkua. Danny saa ehkä kunnian olla mukana jakamassa palkintoja.

– Väkeä varmasti tulee paljon. Kaikkiaan tänne mahtuu 1 500 ihmistä, Petteri Venäläinen kertoo.

Juhannusneito-finaali on käyty vuosien aikana Tulenliekissä kaksi kertaa aiemminkin. Vuosia ja kisapaikkoja perinteiseen kilpailuun mahtuukin, sillä ensimmäisen kerran Savon Sanomien Juhannusneito valittiin jo vuonna 1968.

Kuka mahtaa saada nimensä voittajalistaan vuonna 2015? Se selviää Leppävirran Tulenliekissä aattoiltana kymmenen aikaan.

Juhannusneito-äänestys jatkuu aattoiltaan kello 21 asti. Pääset äänestämään osoitteessa www.savonsanomat.fi/juhannusneito .

Äänestä omaa suosikkiasi!