Päivi Juhannusneidoksi - toinen titteli perheeseen

Päivi Parkkonen, 17 valittiin juhannuksen aattona Savon suven kauneimmaksi neidoksi Pielavedellä. Seitsemäs Juhannusneito on Savonlinnasta ja hän vei Juhannusneitotittelin toistamiseen samaan perheeseen, sillä muutama vuosi sitten Päivin isosisko Eija valittiin Savon Juhannusneidoksi 1969.

Päivi on ammatiltaan mannekiini, pituutta 170 senttiä ja painoa 53 kiloa. Hänet kruunattiin Juhannusneidoksi Pielaveden Kohoniemessä Juhannusyönä viiden tuhannen juhannuksen viettäjän edessä.

Juhannusaattona kuusi tyttöä, jotka Savon Sanomain lukijaäänestyksessä olivat parhaiten pärjänneet, viettivät hauskoja hetkiä Löytynlohen lohipaikalla, Lepikontorpalla ja Mykkälän kartanossa Pielavedellä. Mukana olivat Päivin lisäksi kuopiolaiset tytöt Anna-Maija Puurunen ja Savon Sanomain oma Juhannusneito Sinikka Venäläinen, Juvalta Helena Roikonen, Iisalmesta Irma-Annikki Savolainen ja suonenjokelainen Riitta-Liisa Reinikainen.

Pielaveden oma ehdokas Sirkka-Liisa Ruotsalainen ei voinut olla mukana tällä kertaa jouduttuaan auto-onnettomuuteen. Hän lähetti kirjeen järjestäjille ja kilpailuyleisölle kirjeen, jossa kertoi jo olevansa toipumaan päin, mutta että juhannuksen hän joutuu viettämään rauhallisesti kotihoidossa.

Ilta oli ohjelmaltaan tiukka niin tytöille kuin järjestäjillekin. Orkesterikin jo oli riisuuntunut Kohoniemessä paidoistaan, sillä ilta oli hiostavan kuuma.

Suojalla, pielaveteläisten toisella juhannuksenviettopaikalla seurue esittäytyi ensimmäisen kerran. Vain tuomaristo, Pielaveden Sammon, Savon Sanomain, Pielaveden kunnan ja Mykkälän talon isäntäväki tiesivät kuka on tuleva Juhannusneito. Mukana juonessa oli myös viimeisiä hetkiä Juhannusneito-1973 titteliä kantanut kuopiolainen Eva-Lill Koivumäki.

Suojalla oli ensiesiintyminen. Toiminnanjohtaja Jorma Kaarnalehto juonsi ovelasti illan ensimmäiset hetket. Tytöt tuskin muistivat mitään niistä ensimmäisistä lyhyistä hetkistä tanssipaikan esiintymiskorokkeella. Kulissien takana jännitystä lievennettiin humpan askelilla ja pienillä lauluilla.

Tulikoe oli puolilta öin Kohoniemessä. Tunnelma tiivistyi sitä mukaa kuin palkintoja ja kukkasia, –ruusuja nosteltiin esille.

Jorma Kaarnalehto veti tyttöjen kanssa lavalla puolen tunnin ohjelman. Onnenpotkut, pienet kompat ja rohkeuskokeet kevensivät valonheittäjien keiloissa olevien painostavaa ilmapiiriä.

 

Julkaistu Savon Sanomissa 24.6.1974

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Savon suven sydämessä ja savolaisessa maalaistalossa

Uusimmat

Juhannusneito

Juhannusneito-kisa alkaa: Tarjolla Savon Sanomien edustustehtäviä ja tuhannen euron matkalahjakortti

Satu Markkasesta Juhannusneito 1996

Sari Kapasesta Juhannusneito 1995

Maarika Raitosolasta Savon Sanomien Juhannusneito 1994

Kukkatyttö Kati juhannusneidoksi

Hannakaisa valloitti luonnollisuudellaan

Marika Rönkkö kruunattiin Savon Juhannusneidoksi

Iloinen Mervi osaa esiintyä

Luonnonkaunis Mari valloitti

Pirkko on luonnonlapsi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.