Sari Kapasesta Juhannusneito 1995

Juhannusaattona n. klo 21.30 kaavilainen 20-vuotias Sari Kapanen hämmästyy täydellisesti. Tarkkasilmäisimmät paikallaolijat huomaavat, että hänen suunsa avautuu hetkeksi ihmetyksestä ja polvet notkahtavat muutaman sentin.

Hämmästyksen syy on se, että Sari Kapanen sai juuri kuulla olvansa Savon Sanomien Juhannusneito vuosimallia 1995.

Sari Kapanen kruunattiin Kuopion Hotelli Rauhalahdessa juhannusaattona kaksoisvoittajaksi. Paitsi että raati valitsi hänet Juhannusneidoksi hän oli myös lukijaäänestyksen voittaja. Siitä tuli palkinnoksi Savon Sanomien Juhannustytön titteli.

Postista jäi puuttumaan vain paikalla olleen yleisön kannatus. Kisa pidettiin Rauhalahden Jätkänkämpällä, jossa huutoäänestyksen ja desibelimittarin avulla saatiin Miss Jätkänkämpän voittajaksi Siilinjärven Kirsi Vestenius.

Viisi kaunotarta tasaisessa finaalissa

"Tumma ja eksoottinen, salaperäinen, monipuolisesti lahjakas renessanssi-ihminen..." Noin luonnehtii missiraati Savon Sanomien uutta Juhannusneitoa.

Raati noteerasi itsestäänselvyytenä voittajavalintansa ulkoisen kauneuden (173 cm, 55 kg). Valinnan perusteeksi löytyi tällä kertaa paljon muitakin ominaisuuksia. Kapanen, tuore kuuden laudaturin ylioppilas, edustaa sukupolvensa lahjakkainta kärkeä. Aikaa riittää psykologian harrastuksen lisäksi mm. huilunsoittoon.

Kielitaito, käytös, tyyli - jos Savon Sanomein Juhannusneito on lehden ja koko maakunnan symboli, niin tällä hetkellä ei neidon edustuskelpoisuudessa ole pienintäkään toivomisen varaa.

Raadin valinta oli lopulta yksimielinen, mutta vaikea. Jokaisella oli omat suosikkinsa ja lopullinen valinta selvisi vasta äänestyksen jälkeen. Raadin mukaan tämä todistaa vain sen, että kaikki viisi finalistia olivat tasaisen kauniita. Sama kävi selväksi myös lukijaäänestyksessä. Finalistien äänimäärissä oli vain muutaman prosenttiyksikön ero.

Sari Kapasen ja Kirsi Vesteniuksen lisäksi finaaliin osallistuivat Virpi Tirkkonen, Heli Tuovinen ja Johanna Antikainen.

Raatiin kuuluivat Lea Kivelä, Matti Ruuskanen, Markku Majuri, Ulla Salmenius ja Seppo Roth.

Julkaistu Savon Sanomissa 26.6.1995.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.