Satu Hakkaraisesta Juhannusneito 2003

Kuopiolainen Satu Hakkarainen kruunattiin Savon Sanomien Juhannusneidoksi 2003 juhannusaattoiltana Tuusniemen Hojo Hojossa. Muutamaa minuuttia myöhemmin Juhannustytön seppele laskettiin juankoskelaisen Jonna-Carita Törmän kutreille.

Tytöt suhtautuivat voittoonsa tyynesti ja esiintyivät tuhatpäisen yleisön edessä luontevasti. Laulaja Janne Tulkki orkestereineen oli lämmittänyt yleisön parin tunnin settinsä aikana niin perusteellisesti, että tyttöjen puolen yön aikaan saamia aplodeja voi luonnehtia raikuviksi.

Voittajat palkittiin seppelein, nauhoin, pokaalein, lahjakortein ja koruin. Tietysti myös kukkapuskia jaettiin enemmän kuin yhdenkään tytön syliin mahtui.

Voittoiltana tyttöjä vietiin. Ensin valssinpyörteissä, sitten kuvattavana. Tanssittajista ei ollut puutetta, kun palkintojenjakotilaisuuden juontaja heitä yleisön joukosta kuulutteli.

Kamerankäyttäjää oli monenlaista, niin harrastelijaa kuin ammattilaistakin. Tytöt saivat värjötellä koleassa kesäillassa kuvattavana kenties kauemmin kuin olisivat halunneet. Kokkokin oli Hojo Hojossa sytytetty niin aikaisin, ettei siitä ollut lämmittämään ohuissa kesämekoissa täriseviä nuoria naisia.

Nyt olisi aikaa urheilla

Seuraavaksi Juhannusneitoa odottavat kesätyöt ja sitten Savon Sanomien edustustehtävät.

- Alkukesän olen jo myynyt mansikoita ja tehnyt tarjoilijan ja siivoojan töitä. Olen ollut vähän sellainen jokapaikan höylä, 21-vuotias Hakkarainen sanoo.

Juhannustytön kesäsuunnitelmat ovat vielä avoimet.

- Alkukesän pyörittelin jäätelöpalloja Juankosken Kuohun myyntikopilla. Mutta se työ loppui ja nyt kai pitää vielä yrittää töitä jostain etsiä. Toisaalta nyt olisi kerrankin aikaa harjoitella kunnolla, yleisurheilua ja ringetteä harrastava Törmä sanoo.

Talven suhteen Juhannusneidolla on selvät suunnitelmat - ruoka-alan opiskelut jatkuvat. Juhannustyttö Törmä taas on vasta hakenut opiskelupaikkaa.

- Kirjoitin juuri ylioppilaaksi ja hain Kuopion ammattikorkeakouluun lukemaan puualan insinööriksi, hän paljastaa hieman yllättäen.

Viime vuonna Juhannusneidon tittelin sai Elina Auvinen ja Juhannustytön Anne Kuhmoinen. Savon Sanomat on valinnut Juhannusneitoja ja -tyttöjä vuodesta 1968 lähtien. Ainoastaan vuosina 1981, 1982, 1991 ja 1992 kilpailussa pidettiin taukoa.

Uusimmat

Juhannusneito

Juhannusneito- ja ladyfinalistit on valittu - Tutustu ehdokkaisiin ja äänestä suosikkisi voittoon

1. Juhannusneitofinalisti Elviira Fält

2. Juhannusneitofinalisti Satu Osmala

3. Juhannusneitofinalisti Sini Peltola

5. Juhannusneitofinalisti Sonja Tirkkonen

4. Juhannusneitofinalisti Miia Soininen

1. Juhannusladyfinalisti Marja-Riitta Hiltunen

2. Juhannusladyfinalisti Tarja Kauppila

3. Juhannusladyfinalisti Jaana Kuiper

4. Juhannusladyfinalisti Eila Thureson

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.