14-vuotias kuopiolainen sirkusharrastaja taituroi itsensä MM-pronssille Kanadassa

Kuopiolainen Lotta Haapea, 14, on voittanut pronssia tanko- ja ilmaurheilun MM-kisoissa Kanadan Montrealissa. Hän voitti pyöreän trapetsin 10–14-vuotiaiden noviisisarjan kisoissa, jotka ovat käynnissä 3.–6.10.2019.

– Tämä on ihan superhienoa. Tuli tosi hyvä fiilis, mutta vähän olen sinänsä samalla pettynyt omaan tekemiseen, koska siellä tuli muutama epäonnistunut juttu. Kaikkiaan olen kuitenkin tosi tyytyväinen, Haapea kommentoi Savon Sanomille.

Haapean lisäksi lähes 400 urheilijan kisoissa ollut Wilma Müller sijoittui juniorisarjassa seitsemänneksi.

Heidän valmentajinaan toimivat Kuopion Sirkuksen opettajat Salima Peippo ja Christian Fernandez. Haapea ja Müller edustavat uutta urheiluseuraa TIUSKIS:ta, joka on Kuopion Sirkuksen rinnalle luotu urheiluun keskittyvä seura.

Valmentaja Fernandezin mukaan mitalia ei ole helppo saada.

– Se on todella tärkeä ja suuri askel Lotan uralle. Hän on vielä hyvin nuori ja aloittelee vasta, mutta hänessä on valtavasti lahjakkuutta ja hän vaikuttaa todella motivoituneelle. Tämä voitto todisti, että kovalla työllä voi saada unelmat toteutumaan, Fernandez kertoo.

– Kisaajia on yli 50 eri maasta ja kaikki ovat hyvin lahjakkaita, sillä kisoihin pääsee vain ne parhaista parhaat, Fernandez lisää.

Urheilijoiden on oltava kotimaassaan 1. tai 2. sijalla päästäkseen MM-näyttämölle esiintymään.

– Kisamenestyksestä on taatusti ytyä Lotan harjoitteluun. Jos hän jatkaa samaan tahtiin, hän voi saavuttaa menestystä myös aikuisiällä, arvioi Fernandez.

Nyt, kun Haapea että Müller ovat oman kisaurakkansa tehneet, he voivat helpottuneena jäädä seuraamaan muiden urheilijoiden kisoja ennen keskiviikkoista kotiinpalua.

Kirjoittaja on Minna Canthin koulun yhdeksäsluokkalainen, joka oli tutustumassa työelämään Savon Sanomilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kouluille

Nuoret kertovat, miten korona muutti elämää: "Somesta ei löydy enää mitään", "Olen vähän lähentynyt veljeni kanssa"

Nuoret huolissaan kesätöiden kohtalosta, näin työnantajat vastaavat

Isä ja äiti olivat jo luopuneet toivosta, mutta 29.2. maailmaan putkahtikin pieni poika

Nuorten mielestä eri lähteistä saa ristiriitaista tietoa ilmastonmuutoksesta – kaikki eivät tiedä, mikä tieto on luotettavaa

Jännittää, ei jännitä, jännittää… Tältä tuntui mennä tapaamaan presidentti Sauli Niinistöä

Kolumni: Miksi lukio on parempi kuin sosiaalinen media?

"Me kykenemme hallitsemaan ilmastonmuutoksen, vaikka se valitettavasti jatkuu jonkin aikaa", rauhoittelee presidentti Sauli Niinistö nuoria, jotka kärsivät ilmastoahdistuksesta

"Oho", hämmentyi presidentti Sauli Niinistö, kun Savon Sanomien nuorten toimitus kertoi nuoria pelottavasta kolmannesta maailmansodasta

Marja Qvist joutui pohtimaan, mikä on tärkeintä, kun keho teki stopin suorituselämästä - "Ei täydellistä ole olemassakaan", hän sanoo nyt

Uutinen pyörremyrskystä ja hevosen syntymästä – Siilinjärven Vekkulit-eskariryhmä laittaa uutisagendaan vauhtia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.