Pohjois-Savon uutisviisaat -kilpailu yläkoululaisille

Yläkouluista on haettu 1990-luvun puolivälistä lähtien kolmehenkisin joukkuein Pohjois-Savon uutisviisaita. Tätä perinnettä haluamme jatkaa yhteistyössä koulujen, Radio Savon ja myös naapurimaakuntien kanssa. Pohjois-Savon voittajajoukkue kisaa myöhemmin koko Itä-Suomen uutisviisaiden arvosta Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun joukkueita vastaan.

Pohjois-Savon uutisviisaitten kulku lie tullut jo tutuksi monessakin koulussa.

Kouluissa järjestetään nyt tammikuun puolivälin tuntumassa omat karsintakilpailuihinsa. Sanomalehti opetuksessa -työryhmä lähettää kouluille 20 kysymystä, joihin on tarjolla kolme vastausta. Halutessaan ja mielellään koulut voivat täydentää kysymyssarjaa, jotta paras mahdollinen joukkue saadaan kokoon.

Alueelliset karsinnat käydään torstaina 24.1. 2013 klo 10 alkaen Kuopiossa, Iisalmessa, Varkaudessa ja Suonenjoella. Kysymykset kootaan samaan tapaan kuin koulukarsinnoissa: 20 kysymystä ja niihin kolme vaihtoehtoa rasti ruutuun -menetelmällä.

Kuopion alueen karsinta järjestetään Hotelli- ja ravintolakoulu Savonian auditoriossa Puijonlaaksossa. Iisalmessa kokoonnutaan Iisalmen Sanomiin, Varkaudessa Warkauden Lehteen ja Suonenjoella paikallislehti Sisä-Savoon.

Ilmoita joukkeesi uutisviisaiden karsintaan on viimeistään 18.1.2013.

Kuopion alue: sanna.sutinen@savonsanomat.fi
Iisalmen alue: tarja.tikkanen@iisalmensanomat.fi
Varkauden alue: sari.pietikainen@warkaudenlehti.fi
Sisä-Savon alue: tarja.lappalainen@sisa-savolehti.fi

Kuopion aluekarsinnasta valitaan loppukilpailuun kaksi joukkuetta. Iisalmesta lähtee yksi koulu edustamaan yläsavolaisia, Varkaudesta yksi keskisavolaisia ja Suonenjoelta yksi sisäsavolaisia. Finaalissa on näin viisi joukkuetta.

Loppukilpailu käydään valtakunnallisen sanomalehtiviikon päätöspäivänä perjantaina 8.2.2013 klo 11 jälkeen Yle Savon studiolla Kuopion Kotkankalliolla.

Siellä ei enää selviä rasti ruutuun menetelmällä, vaan kukin joukkue saa vastattavakseen eri kysymyksiä viideltä aihealueelta – kotimaasta ja taloudesta, ulkomailta, urheilusta, kulttuurista ja viihteestä sekä omasta maakunnastamme Pohjois-Savosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.