Sanomalehtiviikko lähestyy

Sanomalehtiviikkoa vietetään jälleen tammikuun lopussa 28.1.–1.2.2019.  

Sanomalehtiviikko on sanomalehtien ja koulujen tärkein yhteiskampanja – ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista Suomessa. Sanomalehtiviikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen. 

Tänäkin vuonna voit tilata sanomalehtiä opetuskäyttöön. Helpotuksena aiempiin vuosiin saat tilattua kaikki Savon Median lehdet täältä.
 

Alakouluille järjestetään netissä  Uutisviisaat-kilpailu viime vuoden malliin. Opettaja, ilmoita luokkasi mukaan vastaamaan media-aiheisiin monivalintakysymyksiin 15.1. 2019 mennessä osoitteeseen henna.hamynen@savonsanomat.fi

Kilpailuun osallistutaan kolmen hengen joukkueina netissä 29.1. 2019 klo 9 – 12 välisenä aikana.  Yhdestä luokasta osallistuvien joukkueiden määrää ei ole rajattu. Lisätietoa lähetetään ilmoittautuneille tammikuun puolivälissä.
 

Yläkoululaisten perinteinen Uutisviisaat-kilpailu uudistuu vastaamaan paremmin uuden opetussuunnitelman tavoitteita. Tietokilpailutyylinen visa muuttuu Uutisviisaat-väittelykilpailuksi, joka testaa paitsi median seuraamista myös aktiivisen kansalaisuuden taitoja. Lue lisää kilpailusta täältä.

Ideoita, materiaaleja ja ohjeita oppitunneille on koottu Sanomalehtien Liiton sivuille.

 

Vuoden alussa vapautuu myös paikka Pohjois-Savon SLOP-toimintaa suunnittelevassa työryhmässä. Jos olet kiinnostunut kehittämään sanomalehtien ja koulujen yhteistyötä, lähetä vapaamuotoinen hakemus Hennan sähköpostiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.