Kuhan alkukasvatus onnistuu

Kuhan alkukasvatus onnistuu Artemia-äyriäisen ja rehun yhteisruokinnalla, ilmenee Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen Teemu Jokelaisen ja Juha Koskelan tutkimuksesta. Tällä hetkellä kuhaa viljellään maassamme luonnonravintolammikoissa poikasistutuksia varten ja lajin kasvatus ruokakalaksi on vasta kokeiluasteella.

Ruokintaviljelyn vaikeimpia kohtia on poikasten kuoriutumisen jälkeen tapahtuva kalojen alkukasvatus. Erityisen vaativaa se on pienialkioisilla kalalajeilla, kuten kuhalla, jolla tuotantoon soveltuvat viljelytekniikat ovat vielä kehitystyön alla.

Kokeessa tutkittiin erilaisten ravintojen soveltuvuutta kuhan alkukasvatukseen. Käytössä olivat kaupallinen kuivarehu, Artemia-äyriäinen sekä näiden ravintojen 1-3 viikon kestävä yhteisruokinta.

Tutkijat kertovat, että paras tulos saatiin, kun kuhan poikasille annettiin samanaikaisesti elävää Artemiaa ja kuivarehua. Riittävänä yhteisruokintajakson pituutena pidetään 2-3 viikkoa, jonka jälkeen voidaan siirtyä pelkään rehuruokintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.