Viidelle metsästäjälle sakot valvontaiskussa

Liikkuva poliisi osallistui sorsastuskauden avauspäiviin metsästyksenvalvonnalla.

Pohjois-Savossa valvontatempaukseen osallistui myös riistanhoitoyhdistyksen metsästyksenvalvoja ja paikallispoliisi. Valvojat olivat liikkeellä kolmella veneellä sekä vesijetillä.

Ensimmäisen päivän valvonnassa poliisit ja valvojat tarkastivat 39 metsästäjää. Kolme metsästäjää sai rangaistusvaatimuksen eli päiväsakkoja metsästysrikkomuksesta, koska he käyttivät kiellettyjä lyijyhauleja.

Yksi sai päiväsakkoja pelastusliivien puuttumisesta moottoriveneestä ja yksi kalamies rikesakon kalastuskortin puuttumisesta.

Lisäksi valvonnassa jäi kiinni yksi ruorijuoppo, joka oli vesillä muuten, ei vesilintujen perässä. Lisäksi kiinni jäi yksi poliisin etsintäkuuluttama henkilö.

Poliisi antoi kolmelle metsästäjälle näyttömääräyksen, koska heillä ei ollut vaaditut lupapaperit mukana.

- Valvonnan ensisijainen tarkoitus oli puuttua mahdolliseen alkoholin käyttöön vesillä sekä pelastusliivien mukana pitämättömyyteen, ylikonstaapeli Hannu Kauppinen liikkuvan poliisin Kuopion yksiköstä kertoo.

Heti vesilinnustuksen ensipäivinä hukkui jo kaksi metsästäjää: toinen Kittilässä, toinen Haukiputaalla.

Pelastusliivit olisivat erittäin tarpeen, sillä metsästäjillä on usein veneessä painavat vaatteet ja varusteet ja avun tulo eräjärville kestää kauan.

- Metsästyksen valvonnassa pääpaino on myös turvallisessa aseen käsittelyssä ja kuljettamisessa. Lisäksi valvonnan kohteena on lyijyhaulien luvaton käyttö vesilinnustuksessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Turvallisen veneilykesän arkistot