Bangkok - Elävä ennätystehdas

Maailman korkein lennonjohtotorni, maailman kolmanneksi suurin terminaali, isoin ostoskeskus, monipuolisin kuntosali, valtavimmat markkinat ja mitä vielä. Maapallon kuumin pääkaupunki, Thaimaan Bangkok, kuuluu olevan todellinen ennätystehdas.

15 miljoonan asukkaan kaupunkia ehtii ensivisiitillä vain raapaista. Kaupungista, tai koko maasta, tuntuu turhalta edes yrittää antaa muuta kuin pieniä tunnelmapaloja.

Heitä golfiksi

Jonotusta, kaasua painavia taksinkuljettajia, auto- ja moposumia, räikkäsointuja ja liudoittain ihmisiä. Pilvenpiirtäjiä nousee kaikkialla - aah!-elämyksiä näköjään maailma pullollaan.

Jo eurooppalaisuudesta huomattavasti eroavan elinympäristön aistiminen on ihastuttavaa, mutta lisäksi kaupungista löytyy - kaikkea. Eläinpuistoista ostoskeskuksiin, katukaupoista vaatturiliikkeisiin, temppeleistä yöhulinoihin.

Kaupungin ytimessä voi toki myös heittää golfiksi, jos eliittilajin testaaminen hulinakaupungissa maittaa.

Temppeli-ihailua

Thaimaalainen kulttuurielämä on ihastuttavan erilaista eurooppalaiseen verrattuna. Bangkokin temppelikylän alueelta löytyy kaupungin seitsemän Watia, eli luostaria tai temppeliä, joista jokainen on omanlaisensa huoliteltu, tyylikäs pyhättö.

Bangkokin ainoan kukkulan päällä nousee Wat Saket -temppeli. Tämä on chedi eli kellomainen kupoli, jonka uumenissa pidetään pyhimysten ja kuninkaiden pyhäinjäännöksiä.

Wat Phossa puolestaan voi nähdä jälleen yhden kaupungin ennätyksistä, maailman suurimman Buddhan, joka makaa temppelissään. Kullattua, pyhää loikoilijaa kulkee katsomassa valtava joukko turisteja, jotka sitten jatkavat muiden pikkutemppeleiden kummastelua.

Huoleton Khao San

Täysin omanlaisensa tunnelma on myös nuorten ja reppumatkaajien suosimalla Khao San Roadilla. Chinatownin ja temppelikaupungin lähistöllä sijaitseva Khao San on alue, jonne kokoonnutaan ympäri maailmaa tutustumaan, viihtymään ja maistelemaan huoletonta elämää. Tavara on halpaa ja kaikkea on kaupan. Ihmisillä on hyvä mieli ja hetkeksi voi jopa unohtaa olevansa keskellä suurkaupunkia.

Autohulinan, kaupunkimetelin ja shoppailuparatiisien vastapainona voi poiketa myös Lumpini Parkissa. Puisto on valtavan kokoinen ja ilta-aikaan, kun linnunmaitokeli helpottaa, täynnä lenkkeilijöitä, kansantanssijoita ja illanviettäjäkansaa.

Korkealta näkee

Kaupunkiin tutustumisen kruunaa Baiyoke Tower, joka on Thaimaan korkein hotellirakennus. Tornitalossa tarjoillaan useiden suosittelujen mukaan Bangkokin paras buffet-ruoka. Makunautinto on selkeästi kalliimpi kuin katutason iltaravintoloissa, mutta ei vielä edes lähellä Suomen hintoja.

Tämän lisäksi voi nousta hissillä tornin 86. kerrokseen, josta aukeavat näkymät 360 astetta Bangkokin yli. Paikalla voi aistia, miltä tuntuu olla maailman katolla ja katsella alhaalla nousevia pilvenpiirtäjiä...

Alati elossa

Kun vajaan viikon jälkeen on aika jatkaa matkaa läkähdyttävästä pääkaupungista väljempien vesien paahteeseen, tuntuu, että matkailija alkaa vasta pikkuhiljaa tottua Bangkokin elämänmenoon.

Suurkaupungin sykettä voi jäädä ikävöimään. Bangkok on elossa koko ajan, kellon ympäri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.