Bussimatkaajat ihastuivat Puolan kylpylöihin

Viron kylpylät oli koettu jo moneen kertaan ja Tsekissä ja Unkarissakin kuopiolaiset Marjatta ja Seppo Korhonen olivat jo pulikoineet. Moni muukin paikka oli jo nähty.

- Viime keväänä mietimme, että Puola houkuttaa, Marjatta Korhonen muistelee.

Retki toteutui huhtikuun alussa, kun bussimatkoja järjestävä kuopiolainen Matka Veijalainen vei ensimmäiset asiakkaansa yhdeksän päivän reissuun Pogorzelicaan.

Korhoset kertovat olevansa erittäin tyytyväisiä kokemukseen, samoin Kuopion Rakentajaeläkeläisten sihteeri ja matkavastaava Pertti Räsänen, joka keräsi peräti 28 hengen porukan.

- Olemme käyneet vähintään kerran vuodessa jossain reissussa. Viron kylpylöitä on koluttu jo niin paljon, Räsänen kertoo vaihtelunhalusta.

Suosio yllätti Kaikkiaan matkaan lähti 99 reissaajaa, kaksi liki täyttä bussillista.

- Emme mekään osanneet arvata, että ensimmäisellä kerralla lähtee näin iso ryhmä, naurahtaa Matka Veijalaisen yrittäjä Pertti Veijalainen tyytyväisenä.

Hän kertoo, että Finnlinesin laivareitin avautuminen Helsingistä Gdyniaan mahdollisti matkan.

- Kävimme jo kolmisen vuotta sitten henkilöautolla katsomassa kylpylää, mutta silloin emme voineet toteuttaa matkaa, koska tämä laiva ei kulkenut. Olisi pitänyt mennä ensin Ruotsiin yötä myöten laivalla ja ajaa sitten vielä Etelä-Ruotsiin.

Paluumatka kulki Saksan Rostockin kautta. Tallinkin Superfast-alus seilasi Helsinkiin kaksi yötä ja yhden päivän. Elokuussa laiva palaa vuokra-ajan päättyessä Stena Linelle, joten liikennöijä vaihtuu.

Matka Veijalainen on tehnyt jo aiemmin kylpyläreissuja Viroon ja kiertomatkoja Puolaan.

- Vanhimman tyttäremme mies on puolalainen. Sanna etsi netistä meille sopivaa kylpylää. Sandra Spa oli ainut tämän kokoluokan kylpylä pohjoisreunalla, Veijalainen sanoo.

Hemmottelua Kylpylän 800-paikkainen hotelli on ollut tähän saakka lähinnä saksalaisten ja ruotsalaisten käytössä. Kuopiosta lähteneet bussimatkalaiset olivat ensimmäinen Suomesta tullut ryhmä, mikä huomioitiin muun muassa paikallislehdessä.

- Viron Pärnussa on terveyskylpylä, mutta Sandra on enemmän hemmotteluun ja hyvään oloon. Neljän tähden hotellissa on tarjolla korkeatasoisia ostettavia hoitoja, Seppo Korhonen luonnehtii.

- Kauneushoitolapuoli oli paljon korkeatasoisempi kuin Virossa, hienostunut, Marjatta Korhonen täydentää.

Seppo Korhonen hykertelee, ettei hän ole saanut missään niin hyvää jalkahoitoa kuin Pogorzelicassa.

- Virossa pakettiin kuuluu riittävä määrä hoitoja lääkärin määräämänä. Puolaan pitää mennä vähän sellaisella asenteella, että itse valitsee, mikä hyvältä tuntuu, Veijalainen arvioi.

Täysihoitopakettiin kuului kaksi hoitoa päivässä sekä kaikki ateriat laivoilla ja hotellissa.

- Ruokapuoli oli viimeisen päälle. Puolalainen leikepöytä oli aina erikseen. Kokki oli aamulla tekemässä jokaiselle omeletit oman maun mukaan ja päivällä lihaa leikkaamassa. Moni sanoi, että paino hyppäsi viikossa kolme kiloa, Räsänen nauraa.

Lähinnä eläkeläisistä koostuneen bussiryhmän aika ei käynyt pitkäksi, sillä hotellissa oli tanssimusiikkia yhtä iltaa lukuun ottamatta.

- Puolalainen ilta oli hieno: kansanmusiikkia ja -tanssia, Seppo Korhonen mainitsee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Matkailu

Jylhiä liitukivikallioita, tunnelmallinen majakka ja keskiaikainen kivilinna – Dover tarjoaa silmänruokaa luonnosta ja historiasta kiinnostuneille

Lentomatkojen kompensointi on vielä harvinaista – Kompensaatiomaksuilla voi esimerkiksi tukea aurinkovoimaloita

Kolumni: Liian mukava lento – pelkääjän teki mieli takaisin

Sooloreissulla saa tehdä mitä haluaa – yksinmatkailijat Elina Puolakka ja Laura Sulkava vinkkaavat, mitä kannattaa varoa

Laita alusvaatteet ja lääkkeet käsimatkatavaroihin

Lontoon teattereissa voi loikata esimerkiksi Harry Potterin maailmaan – Suosituimpiin esityksiin kannattaa ostaa liput heti, kun ne tulevat myyntiin

Väki etsii nyt ventovieraista matkaseuraa – Sirkan ja Sirpan reissut ovat menneet hyvin, mutta he ovat kuulleet kauhutarinoita

Arvostettu brittilehti nimeää suomalaiskohteen maailman parhaimpien turistirysien joukkoon

Synkistä paikoista innostunut turisti käy katsomassa joukkohautoja ja hylättyjä kaupunkeja – "Olen koko aikuisikäni ollut kallellani synkkiin kohteisiin", Lenina, 57, sanoo

Eteläinen Afrikka on värikäs ja villi – eksoottiset linnut laulavat hiljaisuuden keskellä ja krokotiilit lepäilevät rantatöyräillä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.