Costa Rica: Chirripó

Askel, huohotus, askel, huohotus, askel - ja pysähdys.

Alamaiden asukki huomaa ilman ohenemisen viimeistään 3 000 metrin yläpuolelle päästyään.

Toisaalta pysähtyminen kannattaa maisemallisistakin syistä. Costa Rican korkeimmalle vuorelle, 3 820 metrin korkeuteen kohoavalle Cerro Chirripólle nouseva saa matkan varrella ihailtavakseen vaihtelevia luontotyyppejä.

Neljäksi päiväksi

Ollakseen mielekäs Chirripón retki vaatii vähintään neljä päivää: ensimmäisenä matkustetaan vuoren juurella sijaitsevaan San Gerardo de Rivasin kylään, jossa on Chirripón kansallispuiston toimisto.

Toisena päivänä patikoidaan 3 400 metrin korkeudessa sijaitsevalle retkeilymajalle. Polun lähtöpisteestä matkaa kertyy 14 kilometriä - se ei sinänsä ole paljon, mutta lähes 2 000 metrin nousu tekee taipaleesta kohtalaisen vaativan.

Kolmantena päivänä käydään huiputtamassa vuorenlaki. Retkeilymajalta sinne kertyy vielä 5,5 kilometriä matkaa. Lisäksi ylängöllä kiemurtelee useita muita polkuja, joita voi tutkia jaksamisen mukaan.

Neljäs päivä on alastuloa varten; se ei ole yhtä uuvuttavaa, mutta käy polville.

Kylmää ja kuumaa

Päivällä aurinko polttaa nahkan punaiseksi, mutta yöllä lämpötila laskee lähelle nollaa, eikä retkeilymajassa ole mitään lämmitystä. Mukaan on siis ehdottomasti pakattava lämmin kerrasto, makuupussi ja vahvaa aurinkorasvaa.

Hyvällä säällä Chirripón laelta voi nähdä sekä Tyynen valtameren että Karibianmeren, jos pilvet eivät ole horisontin edessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Matkailu

Walt Disney Worldissa käy joka vuosi yli 55 miljoonaa vierailijaa – huvipuistoalueella pääsee näkemään tuttuja hahmoja ja kurkistamaan elokuvien kulisseihin

Oletko kiinalaisessa horoskoopissa rotta? Onnea, nyt alkaa sinun vuotesi

Näin toimii kierrätys suomalaisten suosimissa turistimaissa – Thaimaa, Turkki, Viro...

"Jos kyltissä lukee runsten, se on U-käännöksen paikka" – Hanna Lehmusto, 39, suunnittelee matkansa mahdollisimman monen nähtävyyden kautta

Oletko voin ystävä? – Harva keksisi perustaa voibaarin, mutta nyt sellainen on olemassa

Lentäminen voi pian vähentyä Suomessa niin kuin Ruotsissa, sanoo matkailun trendejä arvioiva asiantuntija – "Lentovero ei yksin selitä ruotsalaisten heikentynyttä lentämisintoa"

Tästä ikonisesta nähtävyydestä julkaistaan eniten Instagram-kuvaviestejä – Enemmistö matkailijoista uskoo, että matka on entistä parempi, jos siitä tekee päivityksiä sosiaalisessa mediassa

Kapteeni Heikki Laakkosen vastuulla on valtava Sky Princess -alus, ja hän voi myös vihkiä hääpareja laivalla, mutta parasta ovat meret – "Silloin kun tuuli puhaltaa myrskylukemia, on helppo tehdä päätöksiä"

Meripäivinä ei ole kiire, mutta pian edessä on taas uusi satama – Viikon risteilyyn Välimerellä mahtuu runsaasti ohjelmaa ja elämyksiä

Passin ja henkilökortin hinnat laskivat vuoden alussa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.