Euroopan Disneylandissa

Yksi maailman kolmesta Disneyland-huvipuistosta sijaitsee Marne la Valléen kylässä Pariisin itäpuolella. Puistoon on helppo päästä, suorat juna- ja bussilinjat kulkevat tiuhaan niin Pariisin keskustasta kuin kansainvälisiltä lentokentiltäkin.

Huvipuistoalueella on myös muutama hotelli, joten sinne voi matkustaa käymättä lainkaan Pariisissa.

Jos Disneyland-käynnin yhdistää Pariisin lomamatkaan, on helpointa nousta RER-paikallisjunaan joltakin keskustan suurista rautatieasemista. Oikean junan valinnassa on oltava tarkkana, sillä vain yksi linjoista vie huvipuistoon. Linjan päätepysäkki sijaitsee keskellä puistoaluetta, joten asemalta on vain hetken kävely huvipuiston porteille.

Kaksi huvipuistoa ja ostoskeskus

Eurodisneyn alue koostuu kahdesta huvipuistosta, Disneyland-puistosta ja Walt Disney Studios -puistosta. Disneyland on suositumpi ja myös suositeltavampi - erityisesti jos puistoihin tutustumiseen ei ole varattu montaa päivää. Nähtävää riittää varmasti päiväksi tai kahdeksi jo Disneyland-puistossa.

Liikkuminen huvipuiston alueella on helppoa opaskartan ja selkeiden opasteiden avulla. Kohteisiin ei tarvitse lunastaa erillisiä lippuja, vaan portilla ostettu päivälippu oikeuttaa kaikkiin laitteisiin ja kohteisiin tutustumiseen.

Puistokierroksen jälkeen voi tutustua laajaan kauppa- ja ravintola-alueeseen.

Viisi erilaista teema-aluetta

Disneyland-puisto on jaettu viiteen teema-alueeseen.

Heti portilta alkava pääkatu Main Street on reunustettu kaupoilla ja kahviloilla, ja sen varrella pidetään myös suositut Disneyn piirroshahmojen paraatit. Niitä varten kannattaa hankkiutua ajoissa pääkadun varteen, sillä paraatin alkaessa kaikki pakkautuvat pienelle alueelle nähdäkseen edes vilauksen suosikeistaan.

Muut alueet ovat tulevaisuutta ja teknologiaa esittelevä Discoveryland, muun muassa lentomatkan Peter Panin maailmaan ja Ihmemaan Liisan labyrintin tarjoava Fantasyland, merirosvoja ja Indiana Jonesin seikkailuja esittelevä Adventureland sekä Villin Lännen teemoihin keskittyvä Frontierland.

Talvella vältät ruuhkan varmimmin

Vaikka Disneyland-puisto on useiden hehtaarien suuruinen, voi se ruuhka-aikoina, kuten kesällä ja juhlapyhien aikaan olla täynnä. Kohteisiin joutuu jonottamaan tai sitten useimpiin voi ottaa erillisen "fastpass"-lipun, jonka avulla pääsee tietyn ajan kuluttua jonottamatta sisään. Aikaa kuluu suunnilleen saman verran, mutta sitä ei tarvitse käyttää jonossa seisomiseen.

Talviaikaan ei ruuhkia juuri ole, ja koska suuri osa kohteista sijaitsee katetuissa sisätiloissa, ei kylmä sääkään ole ongelma.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.