Joko olet kokeillut näitä matkailusovelluksia?

Jos on lähdössä matkalle ja haluaa perehtyä joko etukäteen tai paikan päällä kohteeseen, monenlaiset älypuhelimelle ladattavat sovellukset ovat näppäriä. Sovelluksista on iloa myös silloin, jos haluaa tutustua kohteeseen muuten vaan.

1. TripAdvisor Offline City Guides on todellinen helmi.

Voit ladata haluamasi kohdeoppaan, joka pitää sisällään arvioita muun muassa ravintoloista, hotelleista, bile- ja shoppailupaikoista 92 kaupungissa. Euroopasta mukana on 31 kaupunkia.

Käytännön kokemus: Esimerkiksi Pariisi-oppaan lataus kesti viitisen minuuttia. Odottaminen kannatti, sillä kattavan paketin avulla on helppo suunnitella tulevaa matkaa. Oppaasta on varmasti hyötyä myös paikan päällä paitsi vinkkien myös sen takia, että siinä on mukana offline-tilassa toimiva kartta.

Käyttöliittymä on helppokäyttöinen.

Ilmainen sovellus toimii Android-puhelimissa ja iPhoneissa.

2. CreateTrips on suomalainen sovellus, jonka avulla voi suunnitella matkaansa.

Käyttäjä voi merkitä suunnitelmaansa esimerkiksi ravintoloita, joissa haluaa käydä matkansa aikana. Jos haluaa, matkasuunnitelmansa voi jakaa vaikkapa Facebookissa.

Kesäkuussa lanseeratussa sovelluksessa on myös pieniä matkaoppaita kymmeniin eri kaupunkeihin. Jos pääkaupunkiimme tutustuminen kiinnostaa, Helsinkiin on tarjolla kaksi matkaopasta: Punavuori- ja Kallio-oppaat.

Sovellus on ilmainen, mutta sen käyttämisestä offline-tilassa on maksettava.

Esimerkiksi bloggaajat voivat halutessaan tehdä myös omia matkaoppaita, joita voi laittaa myytäväksi mobiilikirjakauppaan.

Sovelluksen käyttöliittymä voisi olla selkeämpi.

Sovellus toimii iPhoneissa.

3. Spotted by Localsin avulla pääset tutustumaan paikallisten suosikkipaikkoihin.

Mikä olisikaan parempi tapa tutustua lomakohteeseen kuin käydä sellaisissa paikoissa, joita paikalliset suosittelevat?

Sovelluksessa on tällä hetkellä mukana yhteensä 57 kaupunkia Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta. Ensin on valittava, minkä kaupungin oppaan haluaa ladata. Esimerkiksi Lissabonia käsittelevä opas maksaa 3,59 euroa. Kun oppaan on ladannut, se toimii offline-tilassa. Tarjolla on paikallisten jakamien tärppien lisäksi kartta.

Käytännön kokemus: Lissabon-sovellus toimi hyvin Portugalin-matkalla. Sovelluksesta oli erityisesti hyötyä ei-turistiruokapaikkojen etsinnässä. Paikallisten suositusten ansiosta päädyimme illalliselle uskomattoman hyvään intialaiseen Natraj Tandoori -ravintolaan ja lounaalle maukkaita hampurilaisia tarjoavaan Hamburgueria Gourmet – Café do Rio -ravintolaan.

Käyttöliittymä on helppokäyttöinen.

Sovellus toimii iPhoneissa ja Android-puhelimissa.

4. HotelTonightin avulla saattaa saada huoneen jopa luksushotellista huokeampaan hintaan tälle illalle.

Ilmainen sovellus on todella helppokäyttöinen: Valitaan vain kaupunki, josta halutaan etsiä huonetta tulevalle yölle, ja sovellus näyttää vapaana olevia hotelleja. Kategorioihin jaotellut hotellit auttavat löytämään käyttäjää miellyttävän hotellin.

Valitettavasti Suomen hotellit eivät ole vielä mukana sovelluksessa.

Sovellus toimii iPhoneissa, Windows- ja Android-puhelimissa.

5. PocketGuiden avulla saa käyttöön opastettuja kierroksia yli 150 kaupungissa.

Sovelluksen avulla voi valita "nipun", joka sisältää useita eri kierroksia tai ainoastaan esimerkiksi yhden kierroksen. Jos sovellusta käyttää online-tilassa, kierrokset ovat ilmaisia, mutta jos ne haluaa saada toimimaan myös offline-tilassa, sovelluksesta joutuu maksamaan. Hinnat vaihtelevat sen mukaan, ostaako kokonaisen nipun vai pelkästään yhden kierroksen.

Kierrokset ovat yleensä englanniksi puhuttuja.

Sovellus toimii iPhoneissa ja Android-puhelimissa.

Sovelluksia kokeiltiin iPhone 5s -puhelimella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.