Loma-asunto ulkomailla kiinnostaa

- Nyt on ostajan markkinat. Hyväkuntoisen yhden makuuhuoneen asunnon saa jo 61 000 eurolla, Espanjan Torreviejan alueen asuntoja välittävä Riitta Viinikari kertoi.

Viinikarin mukaan kiinnostus Espanjan loma-asunto- ja asuntomarkkinoita kohtaan ei ole vähentynyt, mutta taloustilanne on jossain määrin näkynyt hinnoissa, jotka ovat pudonneet vuoden sisällä muutamalla prosentilla. Viinikari ei usko, että hinnat putoaisivat vielä lisää.

- Uusia kohteita ei tällä hetkellä rakenneta, ja ne jotka on rakennettu, on jo myyty etukäteen. Loma-asuntoja ei anneta myytäväksi, ellei ole pakko.

Thaimaassa hinnat hurjassa nousussa

Espanjan ohella muun muassa Thaimaa ja Turkki kiinnostavat loma-asuntojen ja ulkomaan kotien hankkijoita.

- Kiinnostus on kovaa, mutta nyt ollaan tarkkaavaisempia päätösten suhteen. Kyselyitä tulee paljon, Thaimaan asuntokohteita kaupannut Pasi Marjamäki kertoi.

Thaimaan asuntohinnoissa taantuma ei näy. Päinvastoin, hinnat nousevat hurjaa vauhtia.

- Hyvillä alueilla hinnat ovat nousseet 10-15 prosenttia vuodessa. Asiakkainamme on pääosin 40-50-vuotiaita, jotka ajattelevat jo eläkeaikaa, mutta Thaimaan-asuntoa myös sijoituskohteena.

Thaimaan ja Espanjan ohella Turkki on noussut suosituksi loma-asuntomaaksi. Kiinteistövälittäjä Juha Kuusisen mukaan Turkissa houkuttelee muun muassa hyvä hinta-laatu-suhde.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.