Luksusalus on kuin kelluva Amerikan ihmemaa

Drinkkejä tekeviä robotteja, 10 kerrosta alaspäin pudottautuva liukumäki, vaijerirata, jääshow, luksusputiikkeja ja kolmen kannen välillä ylösalas seilaava baari.

Tätä ja paljon muuta tarjoaa Harmony of the Seas -alus, joka on Royal Caribbean -yhtiön uusin luksusristeilijä. Se alkoi liikennöidä Barcelonasta kesäkuun alussa.

Laivalla on seitsemän erikseen nimettyä aluetta, naapurustoa, joista esimerkiksi yksi on puistomainen Central Park, johon on istutettu 12 000 elävää kasvia ja puuta. Yksi alue on varattu nuorille, sillä valtaosa laivayhtiön asiakkaista on lapsiperheitä ja pariskuntia.

Yksin matkustavia on kaikista asiakkaista alle 10 prosenttia, eivätkä he ole Royal Caribbeanin varsinainen kohderyhmä: Harmony of the Seaskin on erityisesti perhelaiva.

Tämä ymmärtää hyvin kutsuvierasristeilylläkin: matkasta saa enemmän irti vaikka kaveriporukan kanssa kuin ihan yksin. Normaalisti viikon kestävä ja edullisimmillaankin yli tuhat euroa maksava luksusristeily on kokemus, joka on tehty jaettavaksi.

Uuden laivan risteilyt ovat yhtiön kalleimpia, mutta Royal Caribbean Suomen ja Baltian alueen edustaja Mari Suihko korostaa, että mielikuvat matkojen kalleudesta ovat liioiteltuja: perushintaan kuuluu jo useita palveluja, kuten ruoat, aktiviteetit ja viihde. Asiakkaita luksusristeilyille saapuu ympäri maailmaa, mutta suurimmat ryhmät tulevat edelleen Euroopasta ja Yhdysvalloista.

Suihkon mukaan valtaosa aluksen Välimeren-risteilyistä on jo myyty. Lokakuun jälkeen alus siirtyy risteilemään sisaralustensa tavoin Karibialle.

Harmony of the Seas – Plussat ja miinukset

+Ylellinen kokemus hyttejä ja palvelua myöten.

+Ohjelmaa ja tekemistä on runsaasti tarjolla musiikkiesityksistä stand upiin ja köysiradasta seinäkiipeilyyn.

+Huonepalvelu kuuluu matkan hintaan.

+Nopea ja aidosti toimiva wifi-yhteys lisämaksusta.

+Käteistä ei tarvitse kuin kasinolla, muut mahdolliset ostot voi tehdä hytin avainkortilla.

+Lapsille ja nuorille on omia kerhoja ikäryhmien mukaan ja erityisohjelmaa.

+Puitteet ovat romanttiset esimerkiksi parisuhdelomalle.

-Kun kaikki on suurta ja häikäisevää, voi tulla luksusähky.

-Merimaisema jää helposti sivurooliin.

-Ensikertalaiselle voi tulla stressi siitä, että ehtii kokea sekä laivan että satamakohteet ja myös rentoutua.

-Laivan hahmottamiseen menee huonolla suunnistajalla aikaa.

-Puhelimien latausmahdollisuuksia voisi olla näkyvästi tarjolla muuallakin kuin hyteissä.

Lue lisää sunnuntain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Matkailu

Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"

Nürnbergissä läsnä ovat niin joulu kuin natsimenneisyyskin – Turisti voi vierailla esimerkiksi oikeuspalatsin kuuluisassa huoneessa numero 600

Meri on iso osa hiekkasärkistään tunnetun Kalajoen turistikesää

Vielä vuosituhannen alussa Noblessner oli täysin suljettu – nyt se on Tallinnan kiinnostavin ja nopeimmin kehittyvä alue

Riippumatto vei Niko Halmisen, 38, takaisin metsään, kun telttailu ei enää onnistunut – "Metsä on minulle tärkeä hyvinvoinnin lähde"

Muumimaailmassa sadusta tulee hetkeksi totta – Tove Janssonin rakastettujen tarinoiden hahmoja pääsee tapaamaan poikkeuskesänäkin

Brittilehti Guardian nimesi Euroopan parhaimmat hiljaiset lomakohteet – Listalle ylsi kaunis suomalainen matkakeidas

Kemiönsaaren pikkukylissä voi nauttia saariston tunnelmasta ja mauista – merimatkaa kannattaa jatkaa Bengtskärin majakalle saakka

Salamajärven kansallispuisto tunnetaan laajasta suoerämaastaan – metsäpeurojen mailla on yli 70 kilometriä merkittyjä reittejä

Pia Mustonen, 42, tutustuu ulkomaanmatkoillaan hautausmaihin – "Ne ovat kuin ilmaisia, julkisia veistosgallerioita"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.