Ostosmatkaajan ikioma onnela

Perjantaina aamupäivällä vähän ennen kello yhtätoista toistasataa ihmistä odottaa malttamattomina bussia Opernringillä Wienissä.

Pysäkiltä vastapäätä valtionoopperaa on lähdössä päivän ensimmäinen kuljetus Designer Outlet Parndorfiin, yli 150 maailman merkin poistomyymäläkompleksiin.

Mainoksissa luvatun puolen tunnin sijaan bussimatkaan on kulunut 45 minuuttia, kun onnikka viimein kaartaa pois moottoritieltä pastelliväriseen ostosparatiisiin tai -painajaiseen.

Bussissa edessäni istuvat amerikkalaiset vaihto-opiskelijatytöt saavat hysteerisen hihitys- ja hytinäkohtauksen, kun linja-auto ajaa ennen pysähtymistään ohi suurten amerikkalaismerkkien myymälöiden: vaikeanlaatuista ostoshysteriaa epäilemättä.

Helppoa kuluttamista

Parndorfiin on helppo mennä ja varsin helppo siellä on myös luopua rahoistaan. Vaikka samat kaupat löytyvät esimerkiksi Wienin keskustastakin, on Parndorfissa etunsa. Vaikka myymäläkompleksi on kookas, säästää siellä ostoksilla käyminen selvästi jalkoja. Lisäksi Pandorfissa tuotteet myydään suurelta osin 30-70 prosentin alennuksin. Siellä on siis alennusmyynti ympäri vuoden.

Syyskuun lopussa Parndorfissa avattiin uusin laajennusosa ja sen jälkeen tarjolla on yli 150 merkin outlet-myymälät. Lisäksi kauppojen lomassa on kymmenkunta kahvilaa ja ravintolaa sekä Dinoland, johon lapsensa voi sysätä maksua vastaan ainakin osaksi aikaa.

Pandorfin Designer Outlet sijaitsee Wienin ja Bratsilavan puolessa välissä, noin 40 kilometrin päässä molemmista. Budapestistä keskukseen on 190 kilometriä. Valtavalla parkkialueella onkin Itävallan ja Slovakian lisäksi paljon autoja myös Unkarista.

Maksullinen bussikuljetus Wienin keskustasta lähtee tasatunnein mutta vain perjantaisin ja lauantaisin. Maksu bussikyydistä peritään vain palattaessa ja sitä varten on muistettava ostaa lippu Outletin infopisteestä. Linja-autokuljettajalle raha ei näet kelpaa, toisin kuin kassoille keskuksen kaupoissa.

Wienin lentoasemalta Parndorfiin hurauttaa normaaliliikenteessä 20 minuutissa. Opasteet moottoritieltä ovat erittäin selkeät.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.