Pakettimatkalla Riikaan

Riikaan avattiin torstaina uusi Tallink-hotelli. Matkustajalaivavarustamo AS Tallink Grupp uskoo, että hotelli täyttyy varsinkin pakettimatkaajista. Viime vuonna Tallink Gruppin pakettimatkoja myytiin yli 400 000 kappaletta. Suosituin kohde oli Tallinna.

Yhtiön kauppaama viikonlopun pakettimatka Helsingistä Riikaan ja takaisin maksaa 189 euroa per henkilö. Hintaan sisältyy laivamatkat Helsingin ja Tallinnan välillä, bussikuljetukset Tallinnasta Riikaan ja takaisin sekä kaksi yötä kahden hengen huoneessa.

Jos Riikaan haluaa esimerkiksi lentää suoraan Kuopiosta Air Balticilla, yö kahden hengen huoneessa maksaa 49 euroa.

Viikonloppuyö Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevassa Sokos Hotel Helsingissä maksaa kahden hengen huoneessa 98 euroa.

Vähemmän väkeä Neljän tähden hotellissa on yhtensä 256 huonetta. Heti niitä kaikkia ei saada täyteen.

- Riikan keskustassa on aika paljon hotelleja pienellä alueella, joten kilpailu on kovaa, Tallink Hotel Riikan hotellinjohtaja Hannes Tall kuvaa.

Myös lama on rokottanut Latvian pääkaupunkiin tulevien matkailijoiden määrää. Viime vuonna Riikaan saapui noin neljännes vähemmän ulkomaalaisia kuin vuonna 2008.

Tall arvioi, että hotellin käyttöaste tulee olemaan huhtikuun ajan 15 prosentin luokkaa. Toukokuun tavoite on 30 prosentin käyttöaste.

- Tulevaa on vaikea ennakoida. Ihmiset tekevät matkustuspäätöksen viime tipassa, Tall sano.

- Kesällä olisi hyvä, jos 80-100 prosenttia hotellista olisi täynnä. Sesongin ulkopuolella olemme tyytyväisiä 50-60 prosentin käyttöasteeseen.

Ruotsista suoraan Tall odottaa yöpyjiä varsinkin Ruotsista, koska Tallink liikennöi suoraan Tukholmasta Riiaan. Matkustajia odotetaan kuitenkin myös Suomesta ja Saksasta.

Tallink Hotels on Viron suurin hotelliketju. Latvian markkinoilta odotetaan maltillisempaa kasvua.

- Latviassa ei ole helppoa, turismi ei ole niin kovalla tasolla kuin Virossa, Tallink Gruppin varatoimitusjohtaja Andres Hunt sanoo.

- Riiassa on yli 6 000 hotellihuonetta, kun Tallinnassa on 7 000. Riika on kuitenkin Tallinnaa kaksi kertaa isompi kaupunki, joten potentiaalia on.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.