Pariisi tarjoaa kiinnostavia kohteita sisustusintoilijalle

1. L’Atelier de Pablo

Concept store -tyyppinen sisustusliike yhdistelee tarjonnassaan sekä uutta että vanhaa. Kolmekerroksisesta kaupasta löytyy iloisesti sekaisin kierrätettyä kirpputoritavaraa, vintage-tyyliä ja uutuustuotteita. Sisustusshoppailun lomassa Pablon ateljeesta voi löytää myös vaatteita, laukkuja ja nuorten suunnittelijoiden koruja.

34 rue d’Hauteville, Pariisin 10. kaupunginosa. Metroasema Bonne Nouvelle, linjat 8 ja 9, tai Château d’Eau, linja 4.

Avoinna maanantaista lauantaihin kello 11–19.30.

2. Fleux

Jokaisen pariisilaisen tuntema Fleux sijaitsee trendikkäässä ja boheemissa Le Marais’ssa, joka levittäytyy Pariisin kolmanteen ja neljänteen kaupunginosaan. Liike on jaettu neljään eri liikkeeseen, jotka sijaitsevat kaikki pienessä rykelmässä saman kadun varrella Le Marais’n ytimessä. Le Marais’ssa käyskentelyyn kannattaa varata aikaa, sillä alueella on sisustajaa inspiroivia liikkeitä toinen toisensa perään. Tarjonnan monipuolisuuden vuoksi hintatasokin vaihtelee roimasti. Pikkutuotteita löytää noin kympillä, huonekaluista saa pulittaa jopa noin 1000 euroa.

39 ja 52 rue Sainte-Croix-de-la-Bretonnerie, Pariisin 4. kaupunginosa. Metroasema Hôtel de Ville, linjat 1 ja 11.

Avoinna arkisin kello 10.45–19.30, lauantaisin kello 10.30–20 ja sunnuntaisin kello 13.30–19.30.

3. Belle Lurette & Trolls et Puces

Hurmaavalla kirpputorilla yhdistyvät kaksi eri liikettä, Belle Lurette ja Trolls et Puces. Liikkeillä on yhteensä noin kymmenen eri omistajaa, jotka tekevät matkoja ympäri Ranskaa ja metsästävät myytäväksi kiinnostavia esineitä. Valikoima on vaihteleva, sillä jokaisella omistajalla on omat mieltymyksensä. Hintataso on armollinen, sillä huonekalujenkin hinnat pysyttelevät suurimmaksi osaksi muutamassa sadassa eurossa. Koriste-esineitä ja lamppuja löytää pääosin alle 100 eurolla, pikkutavaraa kympillä tai parilla. Paikka on niin vaikea löytää, että jopa monet lähialueen asukkaat hoksaavat sen vasta asuttuaan lähellä jo pitkän aikaa. Etsijän kannattaa suunnata rue Oberkampfille, kääntyä rue de Nemoursille ja etsiytyä sen kautta pienen ympyrän muodostavalle rue du Marché-Popincourtille.

1 ja 5 rue du Marché-Popincourt, Pariisin 11. kaupunginosa. Metroasema Parmentier, linja 3, tai Oberkampf, linjat 5 ja 9.

Avoinna arkisin kello 12–19, viikonloppuisin kello 14–19.

4. Saint Ouenin antiikkimarkkinat

Saint Ouenin antiikkimarkkinat on lähes epäilyksettä Pariisin laajin markkinapaikka. Koko alueella on yhteensä useita satoja myyntipisteitä ja aitoa ranskalaista tunnelmaa baskeripäisistä myyjistä ranskanbulldoggeihin. Hintataso vaihtelee rajusti – koriste-esineitä ja astioita voi löytää alle kympillä, ja toisaalta saatavilla on tuhansien eurojen arvoisia divaaneja, ruokapöytiä ja kristallikruunuja. Porte de Clignancourtilta saapuessa on käveltävä noin 500 metrin matka erilaista rojua ja halpatavaraa myyvien kojujen lomasta, joita ei missään nimessä kannata sekoittaa antiikkimarkkinoilta löytyviin aarreaittoihin.

Rue de Rosiers, Saint-Ouen, Pariisin 18. kaupunginosan pohjoisrajalla. Metroasema Porte de Clignancourt, linja 4, tai Garibaldi, linja 13.

Avoinna lauantaisin kello 9–18, sunnuntaisin kello 10–18 ja maanantaisin kello 10–17.

5. Storie

Pikkuputiikki Storie myy tavaroita, joilla on tarina. Suurin osa tuotteista on uusia, mutta ne tulevat maailman eri kolkista. Storie suosii valikoimassaan muun muassa kierrätysmateriaaleista valmistettuja ja reilun kaupan tuotteita. Hintataso vaihtelee noin 10 eurosta hieman alle 1000 euroon. Storiella on verkkokauppa sekä blogi, jossa liikkeen omistaja kertoo tarkemmin esimerkiksi tuotteiden alkuperästä.

20 Rue Delambre, Pariisin 14. kaupunginosa. Metroasema Edgar Quinet, linja 6, tai Vavin, linja 4.

Avoinna maanantaisin kello 15–20 ja tiistaista lauantaihin kello 11–14 ja 15–20. Suljettu sunnuntaisin.

6. Luka Luna

Luka Luna sijaitsee Fleuxin tavoin valloittavassa Le Marais’ssa. Tämä kauppa myy pääasiassa pientä koriste-esineistöä, astioita ja jonkin verran tauluja. Uutta peiliä etsivän kannattaa käydä katsastamassa Luka Lunan tarjonta, sillä kaupan valikoimaan kuuluu hauskoja, kummallisia, pieniä ja suuria peilejä, ja lisäksi paljon muuta.

77 Rue de la Verrerie, Pariisin 4. kaupunginosa. Metro Hôtel de Ville, linjat 1 ja 11.

Avoinna maanantaista perjantaihin kello 12–20, lauantaisin kello 11–20 ja sunnuntaisin kello 13.30–19.30.

7. Lily of the Valley

Pikkiriikkinen teesalonki Pariisin 11. kaupunginosassa on herkkäsieluisen romantikon unelmasoppi. Pieni tila on hyödynnetty näppärästi ja ylenpalttinen kukkaisteema jatkuu vessaan saakka. Kauniin miljöön lisäksi Lily of the Valley tarjoaa runsaasti eri teevaihtoehtoja ja taivaallisia, perinteisiä ranskalaisia quicheja eli piirakoita.

12 Rue Dupetit-Thouars, Pariisin 11. kaupunginosa. Metroasema Temple, linja 3.

Avoinna arkisin kello 8.30–18.30 ja viikonloppuisin kello 11–19.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Matkailu

Jylhiä liitukivikallioita, tunnelmallinen majakka ja keskiaikainen kivilinna – Dover tarjoaa silmänruokaa luonnosta ja historiasta kiinnostuneille

Lentomatkojen kompensointi on vielä harvinaista – Kompensaatiomaksuilla voi esimerkiksi tukea aurinkovoimaloita

Kolumni: Liian mukava lento – pelkääjän teki mieli takaisin

Sooloreissulla saa tehdä mitä haluaa – yksinmatkailijat Elina Puolakka ja Laura Sulkava vinkkaavat, mitä kannattaa varoa

Laita alusvaatteet ja lääkkeet käsimatkatavaroihin

Lontoon teattereissa voi loikata esimerkiksi Harry Potterin maailmaan – Suosituimpiin esityksiin kannattaa ostaa liput heti, kun ne tulevat myyntiin

Väki etsii nyt ventovieraista matkaseuraa – Sirkan ja Sirpan reissut ovat menneet hyvin, mutta he ovat kuulleet kauhutarinoita

Arvostettu brittilehti nimeää suomalaiskohteen maailman parhaimpien turistirysien joukkoon

Synkistä paikoista innostunut turisti käy katsomassa joukkohautoja ja hylättyjä kaupunkeja – "Olen koko aikuisikäni ollut kallellani synkkiin kohteisiin", Lenina, 57, sanoo

Eteläinen Afrikka on värikäs ja villi – eksoottiset linnut laulavat hiljaisuuden keskellä ja krokotiilit lepäilevät rantatöyräillä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.