Pysäköintimaksut ärsyttävät hotelleissa

Verkkopalvelu Hotels.comin kyselystä selvisi, että matkailijoita ärsyttää maksaa hotelleissa lisähintaa langattomasta internetyhteydestä, juomavedestä sekä pysäköinnistä. Jos asiakkaat saisivat valita, löytyisi hotellihuoneista aina ilmaisia lehtiä, kirjoja sekä terveellisiä välipaloja.

Aamiainen, pysäköinti sekä minibaari olivat eniten käytettyjä lisämaksullisia palveluita vastaajien keskuudessa. Valtaosa vastaajista listasi kuitenkin pysäköinnin yhdeksi niistä palveluista, joista on ikävintä maksaa.

Minibaarien korkean hinnan takia yli puolet vastaajista ilmoitti, etteivät he käytä minibaaria ollenkaan, vaan ostavat mieluummin ruoat kaupasta ja vievät ne hotellihuoneeseensa. Eniten minibaarin antimista käytettiin pullovettä.

Ilmaisen veden pitäisi kuitenkin monien mielestä olla itsestäänselvyys etenkin paikoissa, joissa hanavesi ei ole juomakelpoista. Näin ollen vedestä maksaminen ärsytti monia.

Selvästi eniten vastaajia kansallisuudesta riippumatta kismitti maksaa langattomasta internetyhteydestä eli WiFistä. Monet kritisoivat sitä, että hotellin yleisissä tiloissa on monesti ilmainen WiFi, mutta sen käytöstä hotellihuoneessa veloitetaan.

Kysely toteutettiin kesän aikana Isossa-Britanniassa, Irlannissa, Espanjassa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Venäjällä, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Brasiliassa, Australiassa, Koreassa ja Japanissa. Vastaajia oli 2 303.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.