Savon golfaajat pelaavat tasokkailla greeneillä

Golfia harrastaa Suomessa noin 140 000 pelaajaa. Pelaajien määrä kasvaa vuosittain 5 000-7 000 pelaajalla.

Tyypillinen golfaaja on "klubigolfaaja", joka nauttii 18 reiän kentästä, jonka ympärillä voi nautta myös virvokkeita.

- Liian vaikeat, ammattilaiskentät ovat jo niin pitkiä ja haastavia, etteivät amatöörit niissä viihdy, kertoo kenttäkonsultti Harri Walden Suomen Golfliitosta.

Saman allekirjoittavat golfaajat Aatu Qvist ja hänen isänsä Rainer Qvist.

- Amatöörigolfareille pitää olla sopivan vaikeita kenttiä. Kentät, jotka ovat kapeita suhmuroita, joista ei pidetä huolta, eivät edes pysy pystyssä, Rainer Qvist huomauttaa.

- Kentän pitää olla sellainen, että pelaamiskokemus on mukava. Yleensäkin on hienoa olla luonnonhelmassa, linjaa Aatu Qvist.

Saunaan jälkipeleille

Aatu Qvist on pelannut niin Tarinassa kuin Tahkollakin, mutta myös Espanjassa ja Floridassa. Suomen kentät saavat häneltä kiitosta.

- Ainakin Tahkolta löytyy melkein kaikkea. Vanhalla puolella on maailman hienoimpia väyliä. Maisemat ovat aivan upeita. Tahkolla on puitteet kunnossa, se on kansainvälistä tasoa, hän hehkuttaa.

Samaa mieltä on pelikaveri Kimmo Siimes.

- Sauna kuuluu golfkentän varustukseen. Ja uima-allas. Kuuman päivän jälkeen ei mikään ole niin hyvä, kuin päästä saunassa poistamaan ylikierrokset, Siimes huomauttaa.

Pohjoismaista tasoa

Savossa on noin kymmenen kenttää, joilla riittää kävijöitä.

- Savon kentät kestävät layoutiltaan ja kunnoltaan vertailun kansallisiin ja pohjoismaalaisiin kenttiin. Ne on tehty eri kohderyhmille ja rakennettu siksi erilaisiksi. Siksi on mahdotonta verrata, mikä Savon kentistä olisi paras. Pelaajien asia on sanoa, mikä milloinkin on hyvä pelikenttä, Harri Walden huomauttaa.

Esimerkiksi Tiirin yhdeksänreikäisen kentän Walden esimerkiksi luokittelee "suhteellisen lyhyeksi, mutta vaativaksi".

- Tärkeintä golfkentällä on se, että viheriö on tasalaatuinen, ruohopeite kattava ja hyvä niin, että pallo kulkee kohteeseensa eikä ruohopinnan epätasaisuuden takia odottamattomaan paikkaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Matkailu

Jylhiä liitukivikallioita, tunnelmallinen majakka ja keskiaikainen kivilinna – Dover tarjoaa silmänruokaa luonnosta ja historiasta kiinnostuneille

Lentomatkojen kompensointi on vielä harvinaista – Kompensaatiomaksuilla voi esimerkiksi tukea aurinkovoimaloita

Kolumni: Liian mukava lento – pelkääjän teki mieli takaisin

Sooloreissulla saa tehdä mitä haluaa – yksinmatkailijat Elina Puolakka ja Laura Sulkava vinkkaavat, mitä kannattaa varoa

Laita alusvaatteet ja lääkkeet käsimatkatavaroihin

Lontoon teattereissa voi loikata esimerkiksi Harry Potterin maailmaan – Suosituimpiin esityksiin kannattaa ostaa liput heti, kun ne tulevat myyntiin

Väki etsii nyt ventovieraista matkaseuraa – Sirkan ja Sirpan reissut ovat menneet hyvin, mutta he ovat kuulleet kauhutarinoita

Arvostettu brittilehti nimeää suomalaiskohteen maailman parhaimpien turistirysien joukkoon

Synkistä paikoista innostunut turisti käy katsomassa joukkohautoja ja hylättyjä kaupunkeja – "Olen koko aikuisikäni ollut kallellani synkkiin kohteisiin", Lenina, 57, sanoo

Eteläinen Afrikka on värikäs ja villi – eksoottiset linnut laulavat hiljaisuuden keskellä ja krokotiilit lepäilevät rantatöyräillä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.