Sukeltajat viihtyvät Scuba Lodgessa

Sukeltaa ei välttämättä tarvitse osata, jos haluaa Scuba Lodgessa asua. Nimittäin jo paikka on sinänsä Willemstadin historiallisessa kaupunginosassa erikoinen. Siirtomaa-ajan rakennus on täysin uudistettu nykyaikaiset vaatimukset täyttäväksi hotelliksi, ja mereen pääsee pulahtamaan suoraan terassilta.

Hotelli on sen omistajiensa Harald ja Caroline Ferwerdan unelmien täyttymys. He ovat yhdistäneet samaan paikkaan hotellin ja täydellisen sukelluskoulun. Paikasta on pyritty tekemään mahdollisimman kotoisa.

Hotellilla on pieni uimaranta, puutarha, makean veden uima-allas ja baari, josta on merinäköala. Hotellin edustalle murtuvat Karibianmeren aallot muhkeasti jyristen.

- Curacao on sukelluskohteena uusi, se on löydetty vasta noin kymmenen vuotta sitten. Aiemmin mentiin naapurisaari Bonairelle. Korallit ovat vain täällä 20-30 metrin päässä rannasta ja kalakanta runsasta, kertoo Harald Ferwerda.

Yksi Ferwerdan suosikkisukelluskohde on 15-metrinen rannikkoalus, joka upposi heti tultuaan vuonna 1977 Willemstadin satamasta ulos merelle. Se makaa meren pohjassa pystyasennossa korallien peittämänä. Syynä uppoamiseen oli lastin siirtyminen.

Karibianmeren merirosvot

Harald Ferwerda hymyilee arvoituksellisesti, kun kysyn, onko alueella Karibian meren merirosvolaivojen hylkyjä tai muita aarrelaivoja.

Oman aarteensa - Carolinen - hän tapasi, kun Caroline tuli Haraldin vetämälle sukelluskurssille. Sen jälkeen se olikin menoa. Molemmat huolehtivat nyt hotellista. Aamiainen tarjoillaan suoraan terassille, joka on aivan meren rannassa.

Open Water Diver -laitesukelluksen peruskurssi (OWD) maksaa Scuba Lodgessa 330 dollaria eli noin 262 euroa. Maksuun sisältyy muun muassa kuusi avovesisukellusta. Hinta on 200 euroa halvempi kuin Suomessa. Kurssin voi suorittaa sitä paitsi 3,5-4 päivässä, joten koko viikon loma ei mene sukellusopissa. Aikaa jää muullekin lomailulle.

Ennen kuin ryhtyy suin päin opiskelemaan sukelluksen saloja, kannattaa kokeilla lajia tutustumissukelluksella oppaan kanssa. Laji kun on sen verran vaativa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.