Suomi pääsi esille PlayStation-peliin

Maailma muuttuu, samoin markkinointikanavat. Virtuaalimaailman ja todellisuuden raja voi käydä kovin häilyväksi.

Matkailunedistämiskeskus (MEK) tarttui tilaisuuteen, kun se sai mahdollisuuden tuoda esille Suomea ja sen hienouksia PlayStationin (PS) suosituimpiin peleihin lukeutuvassa LittleBigPlanetissa.

Kannettavan PS Vita -käsikonsolin LittleBigPlanet-peliin on tehty Suomi-teemainen taso, jossa pelihahmo Sackboy seikkailee mäntymetsistä lumimaisemiin ja kohtaa pelin edetessä useita suomalaisia matkailuvaltteja.

Pelissä näkyvät niin Helsingin maineikas tuomiokirkko, Bengtskärin 52-metrinen majakka kuin joulupukin paja Rovaniemellä.

Pelaajia tietenkin valistetaan, että se oikea joulupukki tulee Suomesta.

 

Suomi-tasolla on mukana hirvi, jääveistoksia, puisia mökkejä ja kännyköitä. Savoa tai muuta keskistä Suomea ei valitettavasti nimeltä mainiten kelpuutettu mukaan.

Sackboyn näkemät järvet ja kalastus ovat toki keskeinen osa meikäläistä meininkiä.

MEK:n markkinoinnista ja maabrändistä vastaava johtaja Mervi Holmén pitää uutta aluevaltausta erittäin mielenkiintoisena kanavana, jonka avulla voidaan tavoittaa uusia yleisöjä.

–Pelinäkyvyys sopii Visit Finland -brändiimme mainiosti, sillä pyrimme erottumaan perinteisestä matkailuviestinnästä raikkain ja uudenlaisin tavoin. Tämä näkyy myös pelissä näkyvien kohteiden valinnassa, jossa lähtökohtina olivat aitous ja niiden kiinnostavuus kohdeyleisöä ajatellen, Holmén toteaa.

Muutkin Pohjoismaat pääsevät esille PS Vitan LittleBigPlanet-pelissä. Tanska-teemainen taso julkaistiin jo aiemmin kesällä, ja seuraavaksi on Ruotsin vuoro.

Suomi-tason voi ladata suoraan pelissä tai osoitteessa http://vita.lbp.me/v/bv258