Virkavalta vei palvelut Thaimaan rannoilta

Ennen monin paikoin niin vilkkaat Thaimaan hiekkarannat ovat rauhoittuneet tuntuvasti esimerkiksi maan suurimmalla saarella Phuketissa.

– Thaimaan viranomaiset ovat poistaneet rannoilta luvattoman kaupallisen toiminnan, ja tämän seurauksena palvelut rannoilla ovat paljon rajoitetummat kuin aikaisemmin. Luvaton toiminta on poistettu kaikilta Thaimaan rannoilta, matkanjärjestäjä Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski kertoo.

Aurinkomatkojen viestintäpäällikön Annina Metsolan mukaan Pattayan rannoilla palvelut tosin pelaavat tällä hetkellä vanhaan malliin.

– Esimerkiksi rantatuoleja ja päivänvarjoja ei toistaiseksi ole juurikaan vuokrattavana rannoilla. Kauppakojujen ja mainosten alta on taas paljastunut esiin luonnonkaunis rantamaisema, Finnmatkojen viestintäpäällikkö Jenita Sillanpää huomauttaa.

Palvelut ovat siirtyneet rannalta rannan tuntumaan. Esimerkiksi hierontapalvelujen siirtyminen kauemmas on harmittanut joitakuita matkailijoita jopa niin paljon, että he ovat päättäneet matkustaa muualle.

– Erona entiseen on, että kaikki kojut täytyy poistaa yön ajaksi, eli mitään pysyviä rakennelmia rannalla ei saa olla, Sillanpää toteaa.

Oman aurinkotuolin ja -varjon vieminen rannalle on sallittua, Aurinkomatkoilta kerrotaan. Jotkin hotellit ovat hankkineet kevyitä rantatuoleja ja aurinkovarjoja, joita ne lainaavat asiakkailleen.

– Joissain Aurinkomatkojen Thaimaan-kohteissa kausi alkaa vasta joulukuun puolessavälissä, joten kaikista kohteistamme ei vielä ole saatavilla tietoa, Metsola kertoo.

Pucilowskin mukaan Thaimaassa on aina ollut laki, joka kieltää liiketoiminnan harjoittamisen ilman virallista lupaa, mutta siihen on alettu puuttua vasta nyt.

– Joissakin kohteissa, kuten esimerkiksi Krabilla ja Khao Lakissa, eroa aikaisempaan tuskin huomaa, koska näiden lomakohteiden rannoilla on ollut hyvin vähäistä kaupallista liiketoimintaa, Pucilowski sanoo.

Sillanpään mukaan viranomaiset selvittävät mahdollisuutta käynnistää uudet luvalliset rantapalvelut, mutta tällä hetkellä ei ole tietoa, kauanko siihen menee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Matkailu

Jylhiä liitukivikallioita, tunnelmallinen majakka ja keskiaikainen kivilinna – Dover tarjoaa silmänruokaa luonnosta ja historiasta kiinnostuneille

Lentomatkojen kompensointi on vielä harvinaista – Kompensaatiomaksuilla voi esimerkiksi tukea aurinkovoimaloita

Kolumni: Liian mukava lento – pelkääjän teki mieli takaisin

Sooloreissulla saa tehdä mitä haluaa – yksinmatkailijat Elina Puolakka ja Laura Sulkava vinkkaavat, mitä kannattaa varoa

Laita alusvaatteet ja lääkkeet käsimatkatavaroihin

Lontoon teattereissa voi loikata esimerkiksi Harry Potterin maailmaan – Suosituimpiin esityksiin kannattaa ostaa liput heti, kun ne tulevat myyntiin

Väki etsii nyt ventovieraista matkaseuraa – Sirkan ja Sirpan reissut ovat menneet hyvin, mutta he ovat kuulleet kauhutarinoita

Arvostettu brittilehti nimeää suomalaiskohteen maailman parhaimpien turistirysien joukkoon

Synkistä paikoista innostunut turisti käy katsomassa joukkohautoja ja hylättyjä kaupunkeja – "Olen koko aikuisikäni ollut kallellani synkkiin kohteisiin", Lenina, 57, sanoo

Eteläinen Afrikka on värikäs ja villi – eksoottiset linnut laulavat hiljaisuuden keskellä ja krokotiilit lepäilevät rantatöyräillä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.