Yksi Japanin kauneimmista linnoista sijaitsee Kumamotossa

Etelä-Japanissa Kyushun saarella sijaitsevassa Kumamotossa on leppoisa tunnelma, kirjoittaa Keskisuomalainen. Raitiovaunut kolistelevat autoteiden keskellä ja joki virtaa kaupungin halki. Ympäröivät vuoret ovat upeimmillaan keväällä kirsikkapuiden kukkiessa.

Kukkulan laelta kaupunkia katselee Kumamoton linna, yksi Japanin kolmesta kauneimmasta. Lääninherra Katou Kiyomasan 1600-luvun alussa rakentamasta linnasta hallittiin aikoinaan historiallista Higon provinssia.

Linnan erityispiirteenä ovat korkeat ja kaltevat mushagaeshi-muurit, joita pidettiin läpipääsemättöminä. Kiipeäminen muurin seinämiä pitkin oli mahdotonta, sillä ne kaartuvat jyrkästi yläpäästä. Tulipalolta muurit eivät kuitenkaan puista linnaa suojanneet. Vain muutama päivä ennen Satsuman kapinan puhkeamista vuonna 1877 liekit tuhosivat linnan lähes kokonaan.

Yksi säilyneistä rakennuksista on Uton vartiotorni, jonka tummat, narisevat puulattiat vievät aikamatkalle satojen vuosien takaiseen Japaniin.

Linnaa ryhdyttiin rakentamaan uudestaan 1960-luvulla, ja työ jatkuu yhä. Ensimmäiseksi valmistui päätorni. Ulkokuori onkin komea, mutta sisältä se on aikakaudelle tyypilliseen tapaan betonia. Tornin huipulta avautuvat kuitenkin hienot näkymät kaupungin yli ja ympäröiville vuorille.

Huomattavasti kiinnostavampi on vuonna 2008 valmistunut lääninherran palatsi, honmaru goten. Puusta rakennettu palatsi on entisöity taidokkaasti ja minimalistinen eleganssi välittyy hienosti. Näyttävimmät huoneet on verhoiltu lehtikullatuin maalauksin.

Katou Kiyomasan jälkeen Kumamotoa hallitsi Hosokawa-klaani, jonka kädenjälki näkyy kaupungissa yhä. Linnan läheisyyteen siirretyssä Hosokawa Gyoubun residenssissä pääsee tutustumaan samurain taloon.

Matka jatkuu ratikalla Suizenji Jōjuen -puutarhaan. 1600-luvulla rakennetun puutarhan erikoisuutena on maisema, johon on kuvattu Kioton ja Tokion yhdistäneen Tokaidon tien 53 pysähdyspaikkaa. Miniatyyrimaisemasta erottuu selvimmin vihreä Fujivuori. Puutarhasta löytyy myös nō-teatterilava, ja jos oikein onnistaa, pääsee seuraamaan jousiammuntaa laukkaavan hevosen selästä.

Lisää aiheesta sunnuntain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Matkailu

Brittilehti Guardian nimesi Euroopan parhaimmat hiljaiset lomakohteet – Listalle ylsi kaunis suomalainen matkakeidas

Kemiönsaaren pikkukylissä voi nauttia saariston tunnelmasta ja mauista – merimatkaa kannattaa jatkaa Bengtskärin majakalle saakka

Salamajärven kansallispuisto tunnetaan laajasta suoerämaastaan – metsäpeurojen mailla on yli 70 kilometriä merkittyjä reittejä

Pia Mustonen, 42, tutustuu ulkomaanmatkoillaan hautausmaihin – "Ne ovat kuin ilmaisia, julkisia veistosgallerioita"

Vuokra-auto alle ja tien päälle – Yhdysvaltojen länsiosissa näkee samalla reissulla niin luontokohteita kuin suurkaupunkien hulinaa

Pyhä-Häkki vie kulkijan suomaisemiin ja vanhan metsän keskelle – metsäsopulikin viihtyy kansallispuistossa

Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"

Pyöräilyliitto listasi parhaat reittivinkit jokaisesta maakunnasta

Matkustaa ei voi, mutta maailmalle pääsee kotisohvalta – kierros Philadelphian vanhassa vankilassa ja valassafari Oregonissa ovat vain muutaman klikkauksen päässä

Caminito del Reyta on kutsuttu maailman vaarallisimmaksi vaellusreitiksi – nykyisin se on turvallinen, mutta pudotus rotkoon näyttää hurjalta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.