Haiti kiinnostaa nyt nuoria

Haitin maanjäristys ja avustustyöt ovat hallinneet kansainvälistä uutisvirtaa. Ulkomaan uutiset kiinnostavat nuoria.

- Suurin uutinen on varmaan ollut koko maailmaan vaikuttava Haitin maanjäristys, sanoo yhdeksäsluokkalainen Sara Suihkonen Siilinjärven Suininlahden koulusta.

- Arkipäivisin en lue lehtiä juuri lainkaan. Viikonloppuisin luen Savon Sanomia, kun aamuisin on enemmän aikaa, koska ei tarvitse lähteä kouluun.

- Luen silloin lehdestä oikeastaan jokaisen jutun, joka vaikuttaa kiinnostavalle. Urheilu-uutisia sekä isoista, koko maailmaa koskettavista asioista tulee luettua paljon, Sara Suihkonen kertoo.

Myös yhdeksäsluokkalaiset Minna Väätäinen, Taru Vartiainen, Lotta Väänänen ja Kati Räsänen muistavat isoista uutisista ensimmäiseksi Haitin.

Kaikki ovat lukeneet aktiivisesti Haiti-juttuja. Internetistä viisikko vilkuilee iltapäivälehtien uutisia. Minna Väätäinen kertoo katsovansa uutisia useimmiten televisiosta, vaikka lukee myös sanomalehtiä.

- Luen yleensä sarjakuvat, katson tv-ohjelmistoa, ja jos etusivulla sattuu olemaan jokin mielenkiintoinen asia, luen sen. Joskus luen myös urheilutuloksia.

- Jääkiekosta ja jalkapallosta ja muista suosituista urheilulajeista on sanomalehdessä paljon juttuja, mutta itse lukisin enemmän muistakin lajeista, sanoo Minna Väätäinen. Taru Vartiainen lukee päivittäin uutisia internetistä.

- Joskus aamuisin luen Savon Sanomia ja televisiosta tulee silloin tällöin katsottua uutiset.

Lotta Väänänen lukee sanomalehden yleensä kotona, joskus myös huoltoasemalla.

- Luen pääuutiset ja joskus urheilu-uutiset. Päivän sään voi tarkistaa lehdestä sekä tv-ohjelmat. Nuoriin ja kouluun liittyvistä aiheista olisi kiva lukea lisää sanomalehdestä.

Kati Räsäsen mielestä kiinnostavimpia uutisia ovat ulkomaan uutiset ja luontoaiheiset jutut. Politiikka ei sen sijaan kiinnosta.

- Ulkomaista olisi kiva lukea enemmän mielenkiintoisista aiheista, esimerkiksi Afrikan köyhistä alueista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.