Imagokuvat yleistyvät Facebookissa

Fix your hair a bit... Look down, think about the fight with your boyfriend yesterday... Thats it.

Valokuvaaja Robert Lagus antaa poseerausohjeita ja Pilvi Hyvönen, 18, tottelee. Hyvösen kasvoilla on jännittynyt hymy, katse pälyilee kuvaajaan. Tuli yllätyksenä, että kuvaaja puhuukin englantia. Studion lamput kuumottavat entisestään. Taustalla soi powerballadi, jonka tahdissa on helpompi mielikuvaharjoitella dramaattisia tilanteita poikaystävän kanssa.

Imagovalokuvaamo Studio Elitessä Helsingissä on kansainvälinen, trendikäs meininki ja kangasalalainen lukiolaistyttö on hetken kuin oikea malli.

Siellä luvataan, että kenestä tahansa saadaan tyylikäs ja kaunis valokuva. Idea on saada ihminen paikalle, ehostaa, kuvata ja lopulta rukata kuvankäsittelyllä tavallinenkin tallaaja oman elämänsä huippumalliksi, jolla on menestyksekäs sähköinen imago.

Poikien osuus asiakkaina kasvaa

Imagolla, tässä tapauksessa ulkonäön luomalla imagolla, on eliteläisten mukaan netissä ja nykymaailmassa yleensäkin erityinen merkitys. Hyvä kuva kerää yleisöä omalle sivulle verkkoyhteisöissä, kuten Facebookissa, MySpacessa, Irc-galleriassa ja City.fi:ssä. Yrityksen liikeidea oli alun perin erikoistua näiden kuvien ottamiseen, mutta mallinurasta haaveilevien osuus kuvattavista on noussut puoleen. Lisäksi studiossa otetaan perinteisempiä koulu-, hää- ja valmistujaiskuvia.

- Nekään eivät ole perinteisiä, vaan niissä on enemmän muotikuvafiiliksiä, asiakkaiden etsijä eli head booker Juho Suoperä selittää.

Eliteläisten mukaan ainakin noin 5 000:lla pääasiassa 13-25-vuotiaalla nuorella on heidän stailaamansa kuva verkossa. Niillä on korvattu vessan peilin edessä käsivaralla räpsityt suttuiset omakuvat. Nuoria käy kuvattavana Helsingissä ympäri Suomen, puolet on muualta kuin pääkaupungista. Tyttöjä ja naisia on kuvattavista 70 prosenttia, mutta poikien osuus on kasvussa.

Kuvan avulla mielipidejohtajaksi

Kuvista ollaan valmiita maksamaan stailauspaketista riippuen 99-850 euroa. Halvin paketti käsittää yhden jälkikäsitellyn kuvan henkilöstä valitussa asukokonaisuudessa ja 70-100 orginaalia CD:llä, kallein on suunnattu ammattimallin urasta haaveileville. Eliteläiset ovat huomanneet, että kiinnostusta hyvältä näyttämiseen riittää.

- Laitapa vierekkäin se oma kuva ja ammattilaisen ottama. Ylipäänsä stailaus tekee paljon, ammattimeikkaaja pystyy tekemään ihmisestä niin erinäköisen, toimistopäällikkö Sampsa Korpela hehkuttaa.

- Pelkästään sen hyvän kuvan perusteella voi päästä nettiyhteisössä mielipidevaikuttajaksi, toimitusjohtaja Tatu Kolehmainen nyökkäilee.

Uusimmat

Nuoret

Ylioppilas Tuukka Kärkkäisen varma vinkki – koulussa kannattaa olla hereillä

Pielaveden lukio

Kiuruveden lukio

Elämä auki, mutta asenne kohdallaan – Aleksis Tammi kirjoitti Kuopion Klassikasta

Rautavaaran lukio

Siilinjärven lukio

Pieksämäen lukio

Vesannon yhtenäiskoulun lukio

Kuopion taidelukio Lumit

Tuusniemen lukio

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.