Juhlat aamuun saakka

Syysloman alkua juhlittiin Riistaveden nuorisotilalla Kormussa lauantai-iltana. Ja kun kerran juhlittiin, niin annettiin samalla mennä aamuun saakka: yläasteikäisten yötapahtuma kesti sunnuntaiaamuun kahdeksaan saakka.

- Kyllä he varmaan valvovat. Vain yksi on ottanut makuupussin mukaan, kertoo nuoriso-ohjaaja Marja-Liisa Saganda, kun meiningit ovat vasta aluillaan.

- On niillä aika monta tölkkiä energiajuomaa jääkaapissa.

Alkuillasta meneillään on näytelmäpiiri, jossa poikien ja tyttöjen "joukkueet" valmistelivat pientä näytelmää. Toisen ryhmän pitäisi arvata, mistä on kyse. Puolen tusinaa nuorta miestä kyyhöttää tietokoneella katsomassa esitykseensä mallia videopalvelu Youtubesta.

- Pitäisi joku kohtaus keksiä, sanoo Sami Törrönen, joka hetken päästä päänäytteleekin oivallisesti Ketonen & Myllyrinne -tv-ohjelmasta tutun sketsin.

Nuorten oma toive

Tyttöjen Täydelliset naiset -tulkinnan jälkeen Saganda julistaa puolen tunnin vapaan. Porukkaa katoaa tietokonehuoneeseen ja biljardia pelaamaan. Nea Itkonen, Hetariina Miettinen ja Emma Kolehmainen laulavat karaokea.

Yövalvojaisia on vietetty ennenkin. Tapahtuma on nimenomaan nuorten oma toive.

- Suunnitellessa ollaan otettu huomioon se, mitä nuoret oikeasti itse haluavat tehdä, sanoo nuoriso-ohjaaja Kimmo Kainulainen.

- On tosi tärkeää, että tekemistä löytyy. Olemme toki pyytäneet vanhemmilta luvan, että kuinka myöhään kukakin voi olla täällä. Jos väsy iskee, niin toki kotiinkin voi lähteä.

Illemmalla porukka valmistaa tortilla-illallisen. Meno on leppoisaa - ja päihteetöntä. Yövalvojaisten lisäksi nuorisotila Kormu on auki perjantaisin iltayhteentoista.

- Kerran kuussa järjestettäviin discoihinkin osallistuu jopa valtaosa yläasteen oppilaista, Saganda kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.