Paljon muutakin kuin meikkailua

20-vuotias Annamari Savolainen ajaa päivittäin Kuopiosta Jyväskylään opiskelemaan meikkausta ja maskeeraamista.

- Kauneudenhoitoala kiinnosti minua jo ala-asteella. Kouluissa opot eivät juurikaan kertoneet tällaisista kouluista, mutta etsin itse tietoa International Make Up Centeristä. Kävin haastatteluissa ja pääsin opiskelemaan.

Savolainen naurahtaa, että moni on kysynyt, onko hän aivan hullu, kun sahaa jatkuvasti Kuopion ja Jyväskylän väliä.

- Haluan tehdä tulevaisuudessa töitä Kuopiossa, koska olen jo luonut siellä kontakteja ja työn aloittaminen olisi helpompaa. Joskus tulevaisuudessa haluaisin työskennellä yrittäjänä ja laittaa oman putiikin pystyyn.

Savolaisen mielestä meikki -ja maskeerauskoulu on antanut hänelle juuri sitä, mitä hän odottikin.

- Olemme oppineet laajasti maskeeraamista. Moni kuvittelee, että teemme pelkkiä kauneusmeikkejä, mutta se ei pidä paikkaansa. Itse olen erittäin innokas tekemään erikoisefektejä.

Opettaja Kaija Tarkkanen vahvistaa, että moni sekoittaa maskeeraajan ja kosmetologin ammatit.

- Kosmetologi menee niin sanotusti ihon alle, aina varpaista pään seudulle. Me keskitymme täällä ihmisen ulkoisen olemuksen parantamiseen ja stailaamiseen.

Laukaalainen Minna Hilpinen työskenteli pitkään ravintola-alalla, kunnes päätti vaihtaa alaa.

- En olisi jaksanut opiskella kolmea vuotta ammattikoulussa, joten yksityinen meikkikoulu oli ainoa vaihtoehto. Onhan opiskelu kallista, eikä kurssimaksu ole ainoa kustannus, sillä joitain investointeja joutuu tekemään itsekin. Mielestäni kurssi on kuitenkin ollut hintansa väärti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.